За първи път тържествено откриване на учебната година в“Нови Хоризонти“ Розел

Начална страница | Интересно | БГ училища | За първи път тържествено откриване на учебната година в“Нови Хоризонти“ Розел
image

Преживяхме и този специален ден! Ден в който всички ние деца, родители, учители и симпатизанти направихме Нова крачка в живота си. Открихме едно Ново начало на Филиал „Нови Хоризонти „ в Розел към Български Образователен Център „Нов Живот“. В тези пъстри есенни дни на септември, когато лъчите на слънцето все още ни напомняха за току що отминалото шумно и весело лято, ние българите с чувство на гордост прекрачихме прага на новосъздаденото българско училище , тук в западните предградия на Чикаго, което ще бъде светилище на всичко българско и родно изградено от нас учителите и родителите с много любов и вяра, за да посрещнем бъдещето - младите българчета, избрали да започнат тази учебна година на своя роден език.
Голямо вълнение и трепет се четеше в очите на най-малките, които за първи път прекрачваха прага на българското училище. Te минаваха под символичният венец от цветя, похапваха от вкусната българска питка с медец, тържествено посрещнати, получаващи заслужено уважение и почит от всички. В очите на по-големите блестеше любопитство,“ какво ни предстои“? Всяко ново начало носи в себе си обещанието, че всичко хубаво тепърва предстои. Нова учебна година, нови вдъхновения и още по – големи успехи!
Деца с огромни, пъстроцветни букети цветя, развълнувани родители и учители родени , за да обичат прекрачваха с голямо вълнение и очакване прага на училището, което винаги е било свято място, разкриващо нови възможности за изява и познание. Учителският, напрегнат, но благороден труд отново тръгва с мисията си да превръща младите хора в отговорни и можещи личности със своите иновативни методи на преподаване, индивидуален подход и множество интересни извънкласни форми. Учениците от друга страна си дават старт за още една успешна година и са наясно, че само с много знания, разум и усърдие ще станат по-уверени и по-силни в изграждане на едно светло бъдеще.
Днес Нашето Българското училище зад граница е символ на българската идентичност, на стремежа на българина към знание, просвета и култура. В усмихнатата септемврийска сутрин всички присъстващи на това откриване на Новата учебна година бяха приветствани с „Добре дошли“ от един колектив от учители, за които работата не е професия, а призвание и мисия, пример за всеотдайност и благородство и то подплатени с висока квалификация в български и американски училища, адаптирани методи на обучение и много любов към децата. Уважаеми родители благодарим ви, че ни повярвахте и поверихте децата си на филиал „Нови Хоризонти“, благодарим за доверието, за помощта !
Бъдете спокойни, те са в сигурни ръце! Очакват ни много успехи с жар и любов към всичко българско и родно и най-вече знания на матерния, българския език. Под звуците на училищният звънец беше обявен и Първият учебен ден за учениците. А първокласниците радвайки се на просторната си и уютна класна стая заработиха ентусиазирано и старателно.
Започнахме първата страница от нашата Нова приказка в живота ни, която ще бъде прекрасна! Не забравяйте пишем я заедно всички, родители, деца и учители с много труд, отдаденост и любов, за да го има българският език и пребъдва в поколенията българи и занапред!
„Български Образователен Център „Нов Живот“ с двете си бази: 306 S Prospect Ave, Park Ridge IL 60068 и 206 Rush Str., Roselle IL 60172 и за в бъдеще ви очаква с нетърпение и желание да пишем тази приказка ред по ред, за да разкажем на поколенията за живота и стремежа на българите в Чикаго към предаването на най-ценното за една нация – българският език, нрави, обичаи, традиции и история!
Нека пребъде този ден! Нека училището остане храм на знанието и човечността, а учителстването – пример за всеотдайност и благородство!
Да ни е честита, успешна, ползотворна и благословена Новата учебна година!
Хриска Перфанова
за вестник
„България сега“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7