Светът е хубав, светът е чудесен

Начална страница | Интересно | БГ училища | Светът е хубав, светът е чудесен
image

Това бе мотото под, което бе открит първият учебен ден за Българско училище „Нов Живот“ в Парк Ридж.
Слънцето неизменно по пътя си върви и всичко докоснало с лъчите си ярки се презарежда и блести в пъстротата на есенния ден. Красота , пъстрота, топлина, особено ухание , весели непринудени усмивки, детски глъч наоколо и много , много радост бликат от детските очи. Ухае на есен...ухае пъстро и слънчево... Продължава с усмихнати лица.. , продължава с усмихнати сърца.
Ако се усмихнеш на света, той става чудесен за теб! Така усмивките и радостта греещи в очите на децата в днешният слънчев ден се предаде на всички присъстващи в залата, родители, баби, дядовци, приятели и симпатизанти. И няма как да е по друг начин, защото светът е чудесен, той е отражение на всеки един от нас и винаги ще ни показва това, което сме ние. Всъщност, когато открием, че светът е огледало на самите нас, това ни дава сили. Ние можем да му въздействаме и да бъдем главни действащи лица. А как ще стане това се питате вие. Отговорът е чрез децата. Те са най-чистите и обичливи същества на света. Ние българите сме мъдър народ и много добре знаем, че инвестицията в обучението на децата ни е най-мъдрата инвестиция.С радост учители, родители и гости се насладиха на знанията и уменията на децата, които носят у себе си българските народни традиции, имат ум и сърце за народната мъдрост, изразена в отгатване на гатанки, познаване на приказки по малки части от тях, които им бяха прочетени от учителите им, имат уши и очи за красота и финес на българската песен. Убедихме се , че изворът на знание е огледало, което разкрива пред децата нови моменти от българското наследство. Пък и Зайо Първокласник дойде на първия учебен ден, за да каже на децата, че честичко си мечтае да открие най-голямата тайна на света, да намери най-интересното кътче, да прочете най-интересната книга.... Увери децата, че могат да постигнат всичко, само да го пожелаят много силно и то ще се сбъдне!
А учителите, те сияеха от радост, те са сърцето на образователната система. Всеки от нас, който помни своето образование се сеща първо за своите учители, не за сградата, не за методите и техниките на преподаване.
По стара българска традиция всички бяха наградени с вкусна българска погача, изпратени със невероятно запленяващия звън на училищния звънец , с менче с вода и здравец.
Аз вярвам във вас български дечица, родители, вярвайте и вие в тях. Те са нашето утре, нашето бъдеще! Вярвам в красивото утре!
Вярвам , че то е възможно!
Спорна и успешна Нова учебна година на всички ученици- малки и големи, на всички учители и родители! Пожелаваме ви много здраве, сили и успехи! На добър час на всички!
Хриска Перфанова
За вестник „България сега“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7