Игри с таблет или игри свързани с преживяване

Начална страница | Интересно | БГ училища | Игри с таблет или игри свързани с преживяване
image

Децата започват да опознават света с играчките, които осигуряват техните родители. Колкото по-малко време имат родителите за игри с децата, толкова те компенсират отсъствието си със закупуване на повече играчки. Не осъзнават, че малките имат нужда от директен контакт, допир, любов, стимулиране и успокояване. Първите срещи на децата с организирана група е детската градина и техния педагог. При двуезичните деца има три основни неща, които трябва да усвоят.
Игра – общуване - език!
Подрастващите се увличат по игри, които са свързани с движение. Ролята на петагозите в Български образователен център „Нов живот“ е да регулират чувствата, да стимулират състезателен дух и да развият интелектуалните способности. Когато децата са с различни познания на майчиния език те проявяват отрицателни емоции като тревожност, затвореност, проблеми с концентрацията и агресивност. Индивидуалният подход към всяко дете е ключът към успеха. Педагозите стимулират и помагат да се преодолеят грешките, налагат разумни изисквания, приучават към толерантност и вежливост. Затрудненията при двуезичните деца идва от факта, че те мислят по-бързо, отколкото могат да изразят с думи това, което искат да кажат и казват това, което не могат да дифинират.
Игрите с таблет превръщат децата в зрители. Да могат да усвоят думи на чужд език по забавен начин, могат да въведат детето в света на технологиите, но в тази възраст на тях им трябва да опознаят света, чрез преживяване. Защо трябва да запишим децата в детска градина? Отговорът е лесен. От малки им даваме възможност да се подготвят за смисъла и целите на живота. Всеки индивид има своя собствена представа за това как пълноценно да изживее своя живот. Когато децата са на 2 или 4 години, родителите са тези, които решават вместо тях. Не винаги техните желания се покриват с мечтите на подрастващите. Тези дискусии се провеждат след години. Това, което има значение в сегащният момент е поставянето на четирите основни цели на живота.
Щастие – Успех – Смисъл – Морал!
Щастие се постига чрез занимания, които доставят удоволствие. Успехът, колкото и малък да е трябва да буди възхищение и подкрепя с награда. Смисълът това е любовта и хармонията в отношенията с най-близките. Моралът е почтеността и добродетелността. Моралът има значение за вътрешният свят на човека и за неговите вътрешни преживявания. Той съдържа само абстрактната идея за добро, зло, справедливо и несправедливо.
Децата, които посещават детска градина, проговорят по-бързо, по-лесно се интегрират в обществото и по-бързо добиват социални умения да общуват и да се самообслужват.
Може би се питате, защо тази жена пише за обучението на български език в детската градина. Сега ще споделя с вас моите преживявания. Имам внук, който е роден и живее в Дания. Когато беше на две години и половина се наложи да го гледам без присъствието на родителите му. Той не знаеше нито една дума български, аз не говоря датски. Представете си притесненията, които изживях защото не разбирах кога иска да се храни, спи, играе и т.н. До мен нямаше човек, който да говори датски. Знаете ли комуникирахме с жестове и налучкване. Това изнерви и двамата. Когато неговите родители се прибраха аз проведох разговор с тях, че езиковата бариера няма да ни даде възможност да се опознаем, разговаряме и играем. Сега посещава българска детска градина. Аз чакам с нетърпение времето за нашите срещи (за сега по телефона). Бях много щастлива, когато за първи път ми каза „ Здравей бабо Ваня“. Сега знае на български език много думи и съставя прости изречения. Помислете се как ще се чувстват вашите родители, ако изпаднат в моето положение.Животът е пълен със стресови ситуации. Не го причинявайте на своите близки.
Възползвайте се от възможността да запишете децата в Български образователен център „Нов живот“, за да разширите знанията и полезните умения. Защо? Имах възможност да присъствам на тържества по случай българските празници и да гледам представления подготвени от децата в училище „Нов живот“. Те рецитираха и пееха на български език и играеха прекрасни български танци. Като страничен наблюдател не усетих как се потопих в една топла атмосфера. Имах усещането, че се намирам на гости в едно голямо семейство. Връзката родители, ученици и преподаватели е много стабилна. Успехът идва от взаимното доверие. Децата, родителите им и техните учители са създали едно разбиращо, топло и уютно училище, където всички се поздравяват с обич и пожелание за успешен ден, където грешките са част от ученето, където грижата за другия е част от любовта към себе си, където децата се учат от възрастните, но и възрастните се учат от децата.
Автор: Ваня Станева


Оценете тази статия
2.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7