Време е за училище!

image

8 тайни за успех в училище

Есента настъпва и е време да се подготвиш за училище. Няма значение дали ти или децата ти започвате училище; с новата учебна година трябва да посрещнеш и по-големи предизвикателства.
8 тайни начина да успееш в училище
Есента настъпва и е време да се подготвиш за училище. Няма значение дали ти или децата ти започвате училище; с новата учебна година трябва да посрещнеш и по-големи предизвикателства.
Искаш ли да разбереш 8 тайни начина, които да подобрят успеха в училище?
Тайна #1: Добрият сън
Вместо да спиш, учиш по цяла нощ, така ли? Хубаво, щом това е решението, което си взел. Да учиш, когато е време за сън, може да доведе до няколко добри резултата, но иначе винаги води до трайно влошаване на успеха в училище. Мозъкът няма да функционира добре, ако не отпочива достатъчно, затова направи така, че ти и децата ти да се наспивате хубаво всяка нощ.
Тайна #2: Подхранващо мозъка хранене
Можеш да увеличиш шансовете за по-добро представяне в училище, като избираш здравословни храни, подхранващи мозъка храни: повече плодове, зеленчуци, млечни продукти, протеини от крехки меса, ядки, семена, зърнени храни и течности, които стимулират мозъчните функции и създават оптимално добри условия за учене.
Помни, че не е важно само с какво се храниш, но какво количество и колко често ядеш; хубаво е да се започне с голяма закуска и завърши с умерена вечеря. Тази диета е най-подходяща за мозъците, които трябва да учат…
Тайна #3: Повече физическа активност
Редовните физически упражнения влияят на успеха в училище по два начина: първо, поддържаш тялото си във форма, за да издържа на интелектуалното натоварване от ученето. Второ, това е начин тялото и умът да се разтоварят и заредят отново с енергия, за да се справят с ежедневните задължения.
Направи така, че ежедневната тренировка да прилича на игра и така ще постигнеш задоволителни резултати.
Тайна #4: Ефективна организация
Независимо дали става дума за твоите задължения или на децата ти в училище (ако ти също учиш), никога не остава достатъчно време да се погрижиш както трябва за всичко, особено ако към ежедневните задължения се прибави и нещо неочаквано. Решението как да спечелиш допълнително време за подготовка за училище е невероятно лесно: просто трябва по-ефективно да организираш времето си. Писмените графици са база за подобни опити, като трябва да планираш поне 3-4 дни напред…
Тайна #5: Мотивация чрез предизвикателство
Липсата на мотивация е една от най-важните причини за провал в училище и за децата, и за възрастните. Ако успееш да се мотивираш и по същия начин да мотивираш и децата ти, успехът в училище ще дойде от само себе си. Това е начин да започнеш да полагаш всички необходими усилия за подготовката на всеки учебен ден.
Един от най-добрите начини за мотивация е да представиш отличния успех като предизвикателство. Кой не обича да се състезава от време на време, за да покаже уменията и да увеличи самоувереността си?
Тайна #6: Да помолиш за помощ
Учениците, имащи проблеми с усвояването на учебния материал, обикновено не желаят да потърсят помощ, но всъщност няма от какво да се срамуват. Всички се нуждаем от помощ от време на време, а що се отнася до училище – съученици, учители, възпитатели и приятели с радост ще ти помогнат, ако могат. Не е грешно да потърсиш помощ, глупаво е да знаеш, че има кой да ти помогне, но да не попиташ…
Тайна #7: Фокусирай се върху един урок
Лошото представяне в училище е в резултат на недостатъчно отделяне време за учене, но дори да учиш дълги часове, резултатът няма да е добър, ако си разсеян. Добра концентрация, докато учат, трябва да имат и възрастните, и децата. За децата, да свикнат да се концентрират е особено трудно, защото вниманието се разсейва от толкова много неща, а възрастните също не се концентрират добре, имайки толкова много отговорности. Трикът е да се фокусираш само върху една дейност (учене, подготовка на домашните или четене), вместо да отделиш дълго време, без да си достатъчно концентриран.
Тайна #8: Осъзнай важността на успеха
Отличният успех в училище трябва да бъде възнаграден: например с пълна почивка през ваканцията или нов компютър за децата или разпускащо пътешествие в чужбина, по-добра работа или повишение за възрастните.
БУЦ „ЗНАНИЕ“, АРЛИНГТОН ХАЙТС
Скъпи родители, мили ученолюбиви и талантливи деца,
учебната година в БУЦ „Знание“
· в БУ „Родна реч“ 502 W Euclid Ave, започва с
· тържествено откриване на 14 септ в 9:30 до 10ч. и ще продължи с редовни учебни занимания.
· Училището е лицензирано към МОН- България и към Departament of Education IL *Предучилищни групи 2 - 6 год. *Класове- 1-12 клас -дипломите се признават в България
· * Групи- Народни танци, Арт, Математика, Испански, Модерни танци и др. ще са от 8:30 до 9:30ам и от 12:30 до 2:30рм
**Трето дете от семейството учи безплатно. ***Занимания- всяка събота-8:30 до 14:30 часа
· ***On Line класове
Очаква ни една прекрасна учебна година с много предизвикателства в страната на ЗНАНИЕТО. * Редовните учебни занимания през годината ще започват в 9:30ам до 12:30рм

 


БУЦ“Знание“ Търси начален учител за базата си в Арлингтон Хайтс


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7