Успешно завършване на учебната година с игри и забавления в „Българска академия в Ричмънд“, Вирджиния

Начална страница | Интересно | БГ училища | Успешно завършване на учебната година с игри и забавления в „Българска академия в Ричмънд“, Вирджиния
image

“Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!”
 
На 2 юни 2019г. /неделя/ в парка Deep Run Park, Ричмънд, Вирджиния, се събраха развълнувани ученици, учители, родители и гости, за да отпразнуват успешното завършване на първата учебна година на „Българска академия в Ричмънд“! Макар и започнало дейност само от 8 септември 2018г. младото училище доказа, че със съвместните усилия на родолюбиви и всеотдайни българи: учители, родители и съмишленици, дори и зад граница българският дух и любовта към България е жива!
По традиция на училището и това тържество започна с изслушване на българския химн! Последва ведра, благодарствена и същевременно изпълнена с гордост за постиженията на учениците реч на директора на „Българска академия в Ричмънд“ г-жа Гюлджан Хадживелиева. След като поздрави всички присъстващи, директорът с възторг отбеляза и датата: 2 юни: деня на Ботев и почита към всички загинали революционери за свободата на България!
Последва кратък рецитал на български стихотворения, които учениците бяха подготвили с любов и благодарност към своите учители, под ръководството на хореографа на училището г-жа Ивелина Костадинова!
И настъпи кулминационната част, в която директорът връчи тържествено грамотите и книжките за отлично представяне на всяко от 20 деца на училището. С трепет и вълнение всеки от учениците пристъпваше напред и приемаше с усмивка и гордост поздравленията за постиженията си в изучаването на български език, история и география на България. От името на организацията бяха връчени и благодарствени грамоти към учители и родители, подпомагащи дейността на училището, с което „Българска академия в Ричмънд“ показа признателността си към всички съпричастни българите, помагащи за съхраняване на българския език и култура зад граница!
И накрая, както е редно, след добре свършената упорита работа и постигнатите резултати на учениците, за награда последваха и игрите и забавленията.
По случай 1 юни – деня на детето, училището беше подготвило състезателни игри с награди за всички присъстващи деца! Със състезателен дух, детска глъч и смях се изпълни целия парк. Под звуците на „Детство мое“ и други детски популярни български песни часове наред децата играеха безгрижно, вече излезли във ваканция!
Весело лято, деца, и ви очакваме отново през септември!
 
Офелия Цицкова
специално за в. „България СЕГА“Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7