7-ми Пиано Фестивал за българчета в района на Чикаго

Начална страница | Интересно | БГ училища | 7-ми Пиано Фестивал за българчета в района на Чикаго
image

На 4 май 2019 за 7-ма година подред се проведе Пиано фестивал за млади български изпълнители на пиано. Събитието се състоя в библиотеката на Арлингтън Хайтс и събра 33 участника на възраст от 6 до 16 годишни. Фествалът се организира от Лили Паслиева, директор на БУЦ „Знание“ и Даниела Смит –„Daniela’s Piano School”. 
Както всяка година чухме музика в най-различни жанрове - класически, поп, джаз, но несъмнено нивото на изпълненията се вдига с всяко следващо събитие! От най-малките до най-големите, всички изпълнения бяха много професионално подготвени от техните учители и доставиха истинска наслада за слушателите!
Тази година за първи път имахме представяне и на два дуета - Валентин и Стефан Вихрови, както и Алегра и Евелин Фуджи. Ще се радваме да видим и повече дуети занапред. Също имаше и доста изпълнения на пиеси от български композитори, които бяха поощрени и дано с годините нараства предпочитанието да се изпълняват български пиеси от нашите българчета. Всички участници бяха заслужено наградени с грамоти, цветя и статуетки.
Много от участниците се явиха за пореден път във фестивала и е толкова вълнуващо да видиш как тези деца израстват година след година не само на ръст, а и разбира се, като едни оформени пиано изпълнители и артисти. Също много от тях създават приятелства и взаимно се подкрепят в нелеката задача да свирят пред публика и представят българската общност! Гордеем се с тях и им желаем успехи напред в израстването им като истински музиканти!

БУЦ „Знание“
специално за в. „България СЕГА“

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7