Конгресменът Питър Роскъм посети Малко Българско Училище

Начална страница | Интересно | БГ училища | Конгресменът Питър Роскъм посети Малко Българско Училище
image

На 20-ти октомври, 2018г. конгресменът Питър Роскъм (6 избирателен район, Републиканска партия) се срещна с децата и учителите на „Малко българско училище“ в Елк Гроув Вилидж, Илинойс. Срещата бе организирана по инициатива на неговият офис в търсене на контакт с българската общност. Той бе приятно изненадан от мащабите на МБУ и от факта, че то започва преди 8 години с 8 деца в частен дом и се разраства до внушителната цифра – 658 (деца + ученици).
Конгресменът бе посрещнат по стар български обичай с питка, изпълнение на българския и американския химн (на хора към училището), след което деца от единият от 4-тите класове му зададоха интересни и на моменти провокативни въпроси, като например: „ Кой президент предпочитате – Обама или Тръмп?“. Българчетата научиха за устройството на държавната система, за американския Конгрес, функциите и ежедневието на един конгресмен. Представителната фолклорна паралелка „Малката Вереа“ изпълниха няколко хора и представиха български фолклорни носии от различни краища на България.
Г-н Роскъм бе позитивен, като на  моменти прояви доброто си чувство за хумор. Той прояви особен интерес към кампанията на училището по набиране на средства за закупуване на собствена сграда, като даде своите препопоръки по въпроса и обеща, че това няма да е последната му среща с училището. Желанието на конгресмена да бъде в помощ на общността ни е добра новина за сънародниците ни във Ветровития град, а един допълнителен стимул в тази насока е и факта, че зетят на г-н Роскъм също е българин.
Надя Минкова
в. „България СЕГА“

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7