МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА: Ето как да накарате детето си да ходи С ЖЕЛАНИЕ на училище

Начална страница | Интересно | БГ училища | МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА: Ето как да накарате детето си да ходи С ЖЕЛАНИЕ на училище
image

Няколко практични съвета, за това как да заредим детето с любов към познанието

Предизвикателството за родителите идва веднага след първия учебен ден. След запознанството със съучениците и учителите, малчуганите се сблъскват с непознатия свят на уроците, домашните и оценяването. Истината е, че децата ви няма как да харесат училището, ако не ги запознаете с концепцията за познанието и ползите от това да знаеш много неща от различни области.
Общата култура, която можем да дадем на децата си вкъщи, ще им бъде от полза в училище, където децата ясно ще осъзнават, че всяко ново научено нещо може да им послужи в бъдеще.
Децата трябва да се почувстват свързани и с учителя - да знаят, че той ги предпазва и насочва, че могат да разчитат на него, когато не са близо до вас. Учителите трябва да са наясно с проблемите и страховете на вашето дете, за да могат да работят ефективно с него. Общувайте с тях!
Ако им е трудно да се откъснат от вас, когато ги изпращате на училище, задължително измислете някакво изречение, което да се превърне в ритуал по изпарщането им - поздрав за довиждане в рими, мило послание, в което им казвате, че ги обичате, биха свършили добра работа.

Как да убедим детето, че познанието е сила и да го вдъхновим за времето, прекарано в училище? Следвайте тези 5 практични стъпки и успехът няма да закъснее!

1. Говорете с детето си за нещата, които вие самите четете и слушате, особено за любопитните факти, които намирате за интересни и полезни. Питайте детето си за мнението му по актуални проблеми - световни събития, мнение, относно човешки взаимоотношения. Редовно задавайте въпроси на вашите деца - така те сами ще ви помогнат да разберете как се чувстват.
2. Практикувайте вашето хоби и интереси и въвлечете децата си в тях - Споделете нещата, които обичате да правите, но не изисквайте непременното участие на децата. Окуражете малкия човек да има свое собствено хоби. Ако са любопитни в някоя област - спорт, музика или учебна дисциплина - запалете ги да продължат заниманията си в тези области.
3. Четете книги заедно с децата. Това, че вие самите четете, ще даде добър пример на децата ви. Четете и на тях, обградете се с книги, които биха им били любопитни. Вземете интерактивни книги с игри, може да пробвате и с аудиокниги.
4. Водете децата си на концерти, социални събития - музика, театър, музей, пътуване, танцови спектакли, фестивали от различен тип.
5. Играйте заедно с децата - шах, скрабъл, ролеви игри - покажете им приятната страна на умствения труд.

БУЦ „Знание“
специално за
в. „България СЕГА“Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7