Детска градина "Синьото мече" навърши две годинки!

Начална страница | Интересно | БГ училища | Детска градина "Синьото мече" навърши две годинки!
image

Точно на светлия празник "Света Богoродица" преди две години отворихме вратите на детска градина "Синьото мече". Избрахме това име, защото както нашето истинско синьо мече е уникално, така всяко дете е уникално. Започнахме с мис Хари, три деца и с една голяма любов, както и горещо желание да направим градината по подобие на българските, където да се обучават само български деца. Независимо от трудностите, за тези 2 години успяхме да си извоюваме името на място, където децата са щастливи, обгрижвани са с любов и знаят много. Нашите възпитаници са на възраст от 2 до 12 г. Двегодишните идват почти бебета, които не са се отделяли от майките си. Но благодарение на изключителните учителки мис Хари и мис Краси, сега и новото попълнение от мис Лили, децата много бързо свикват, чувстват се комфортно, а родителите са спокойни.
Тъй като малчуганите са много умнички, вече рисуват и лепят, правят изключително трудни и интересни проекти и проговарят не само на български, но и на английски език. Това, благодарение на невероятната американска учителка мис Лия, която прави всичко възможно децата да заобичат английския език, като майчиния си. На 4 год. те познават вече всички букви и на английски, и на български, могат да ги пишат и са много горди с това. С подготвителната програма pre-K, мис Лия ги подготвя за успешно взимане на теста за kindergarten.
Към градината функционира и детска школа "Весело хорце", където под ръководството на мис Вероника Пашева, децата от 3 г. възраст се запознават с българския фолклор и го танцуват с удоволствие.
Храним нашите малки възпитаници с органик храна, сготвена по български и вкусна. А при всяка възможност през лятото им осигурявахме игри на открито с басейни и вода, за да можем да ги закалим за зимата.
Базата, която ползваме, с изключителната подкрепа на собствениците, ни позволява и вече можем да се похвалим с 4 стаи и повече от 60 българчета, които всеки ден, от понеделник до петък, имат възможност да посещават детската ни градина "Синьото мече". С огромна благодарност се обръщам към учителите и асистентите, към родителите, които ни повярваха и ни оставят всеки ден своето най-скъпо нещо- дечицата си, на приятелите, които ни подкрепят. Ще продължаваме да възпитаваме и обучаваме българчетата на родния ни език, култура и традиции. Нека да им дадем корените и криле, пък те сами ще решат дали ще отлетят или ще останат…
Честит рожден ден, наше скъпо синьо мече! Нека децата, които идват при теб растат здравички, щастливи, умни и усмихнати! Ние, учителите, ще продължаваме да им даваме своята любов и професионализъм..
 
Роси Дамянова,
директор на детска градина "Синьото мече"
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7