Розите на България в Българско училище „Нов Живот“!

Начална страница | Интересно | БГ училища | Розите на България в Българско училище „Нов Живот“!
image

Една чудесна инициатива на Министерство на Образованието и Науката България, която има за цел да обедини всички български училища по света в едно общо хоро по случай празника на Светите братя Кирил и Методий – 11 май.
„Празничната сюита" – една прекрасна музика, изпълнена от талантливи български музиканти - оркестър за народна музика към БНР, хор "Космически гласове", хор на Фолклорен ансамбъл "Тракия" събра в двора на Българско училище „Нов Живот“ в Парк Ридж, Илиноис ученици, учители, родители, приятели и симпатизанти.
Хванати за ръце изиграхме кръшното българско хоро, с което доказахме своята сплотеност и гордост от факта, че сме българи.
Освен, че децата не можеха да спрат да играят под прекрасните звуци на българското хоро, те изпяха и много песни възхвалявайки тези, които събудиха умовете на българите.
„Я кажи ми облаче ле бяло“ - песен станала почти химн на българите в чужбина , „Хубава си моя горо“, която ни накара да се просълзим от любов към родна България.
По този начин учениците ни показаха „цъфтящите български рози“ в нашето малко, но много ценно училище, нашите традиции, които са се предавали и продължават да се предават от поколение на поколение, независимо в кое кътче на света са нашите деца.
Тази инициатива беше изключително мотивираща за всички нас ученици, учители, родители и приятели.
Още същият ден започна да функционира група от родители, учители и приятели за изучаване на български народни танци.
И тази учебна година активно под ръководството на висококвалифицирани преподаватели се провеждат извънкласни форми с учениците по народни танци, музика и рисуване.
На мероприятието беше направена изложба от техни творби.
Надяваме се и вярваме, че ще има още много такива подобни поводи за български традиционни празници!

Филка Кърова
специално за в. „България СЕГА“
Български Образователен Център „Нов Живот“ кани всички настоящи и бивши ученици, учители, родители, сподвижници, приятели и симпатизанти!
Присъединете се към нас, за да честваме заедно 10-годишния юбилей на Българско училище „Нов Живот“!
Ще имате удоволствието да се запознаете с различни етапи от живота на училището ни чрез картинна галерия от подбрани снимки и произведения на децата ни от Арт школите на г-жа Кина Бъговска и г-жа Мария Доросиев и специално подготвен филм.
Ще чуете музикални изпълнения от нашите ученици с ръководител госпожа Жанет Пиндева.
Ще имате възможност да се насладите на музикално поздравителната програма от народни танци с ръководител г-жа Константина Иванова и песни от настоящи и бивши ученици.
Ще гледате театралната постановка „МЮФ“ на театралната ни група „Малкият принц“ с ръководител Дарина Проданова.
Доведете своето семейство, поканете своите приятели, за да се повеселим, спомени да си разменим и заедно да се насладим на този прекрасен за нас юбилей на 19 май/събота/ от 5:00 часа на адрес: 306 S Prospect Ave, Park Ridge, IL 60068!


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7