Фолклорно надиграване в българското училище в Нейпървил

Начална страница | Интересно | БГ училища | Фолклорно надиграване в българското училище в Нейпървил
image

Българска детска градина отвори врати преди година в Нейпървил за деца от 2 до 5 години. Градината е отворена от 10 до2 часа всяка събота. Обучението се провежда на български език от квалифицирани преподаватели. Разполагаме с богато разнообразие от подходящи за деца кътове с книжки и играчки, съвременна система за обучение на деца в ранна възраст, детска площадка, кухня и голяма зала.
Малките възпитаници на г-жа Теменужка Григорова старателно изписват всяка една от трудните български букви, за да могат като пораснат с лекота да пишат дългите думи в първи клас. А след това с малките ножички и пъстроцветни хартии бързат да оформят детайлите на цветчетата, за да довършат поредните чудесни апликациии и поздравителни картички.Но не само сръчните ръчички се включват активно всяка събота в стаята с любимата учителка.
В края на месец май тази година предстои първото надиграване по народни танци между децата от детската градина и каките от 3-ти, 4-ти и 5-ти клас. Пъргавите крачета на малките танцьори спъпват точно в ритъма на детските фолклорни песни, които Теменужка Григорова грижливо подбра за първото участие в училищното надиграване! За всички желаещи да присъстват на фолклорното състезание, очакваме ви при нас с нетърпение на 19-ти май в залата на „Ново българско училище в Нейпървил“ на адрес: 1140 Raymond Dr., Naperville, IL 60561.

Мария Христова
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7