За да расте уверено и успешно детето ви

Начална страница | Интересно | БГ училища | За да расте уверено и успешно детето ви
image

Първа грижа на всеки родител е детето му да е здраво, нахранено, щастливо и със самочувствие. Всичко започва от нас- родителите. Не можем да възпитаме нещо у децата си, което самите ние не притежаваме.

Важно е да окуражаваме и подкрепяме децата си. Нека знаят, че не успехът е нова възможност. Вие бъдете до тях и ги насърчете да продължават напред.

Важно е да научим детето си да се справясамо с възникващи трудности. Децата трябва да знаят, че успехът се постига с труд и постоянство.

Да не забравяме да поощряваме постиженията на детето ни в училище и у дома. Детето е по-уверено, когато има родителска подкрепа и признание.

Да уважаваме чувствата на детето ни. Да го изслушваме, да задаваме въпроси и да се интересуваме. Така ще му помогнем да придобие увереност в себе си и да бъде емоционално стабилно.

Да играем с децата си. Така ги опознаваме и създаваме силна връзка на любов и уважение. Помогаме им да развият въображението си. Да поощряваме любопитството и откривателството.

Отговорностите. Като му дадете отговорности у дома, например да оправи леглото и подреди стаята си, то ще разбере, че нещата не идват наготово и ще оценява всеки труд.

Увереността се придобива, когато детето вижда резултата и е оценено и поощрено за труда и усилието, което е положило. Добре е родителите да насърчават извънкласните дейности и хобита на своите деца, защото чрез тях детето развива творческия си потенциал.

Книгата “Децата - нашето щастие” от Лили Паслиева, може да намерите в магазин Малинчо.
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7