„Празникът на мама“ в детска градина „Синьото мече“

Начална страница | Интересно | БГ училища | „Празникът на мама“ в детска градина „Синьото мече“
image

Най-красивият празник за децата е 8-ми март - с много цветя, усмивки и красота. Най-щастливият празник за майките също е 8-ми март - защото техните човечета са вече достатъчно големи, за да могат да пеят и танцуват, да благодарят с дори неправилно изговорени думички… Първата дума, която казват е "мама" - мама е и вода, и искам, и боли...
Много красив и вълнуващ беше концертът на децата от детска градина "Синьото мече". Темата беше "Какво се случва в семейството, когато мама е в командировка"… Обстановката е странна и всеки се притичва на помощ. Най-големия проблем? Бебетата... Те изпълзяха отвсякъде сладки, налапали бибероните и не спряха да скачат и танцуват. Кой ги гледа? - Бабите... Облечени с костюми, момичетата показаха своя артистичен талант. А отборът на пералнята "изпра" неуспешно прането... Много смях и емоции имаше за гостите. Всички се забавляваха от сърце. Школата "Весело хорце" към градинката показа научените народни танци.
След цял час песни и танци, накрая малчуганите подариха саморъчно изработените за мама картички и по една истинска роза. Макар и на 2, 3 и 4 г. те трябва да свикват да подаряват на майките истински цветя.
"Никога не сме се смели толкова много от щастие" - споделяха развълнуваните майки... В очите им имаше огромна благодарност към екипа учители и помощници на градината. Толкова голяма, колкото може да побере сърцето на една щастлива майка. Това ни стига! Благодарност от сърце, обгърната в цветя и усмивки… Най-голямата и истинска!

Детска градина „Синьото мече“
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7