Да се поздравим за празниците

Начална страница | Интересно | БГ училища | Да се поздравим за празниците
image

Всяка година около Коледа и Нова година се изпращат милиони картички. Дали ще предпочетем традиционния начин на изпращане на с писмо или ще изберем социалните мрежи днес не е от такова голямо значение, важно е да предадем своето послание за здраве, благополучие и късмет до всички близки до нас хора. Тези празници винаги се честват тържествено по целия свят и един от начините да се усети празничния дух е картичката.
С тази традиция бе свързана и домашната за зимната ваканция на учениците от 2 клас към БУЦ "Знание". Децата трябваше да надпишат картички за Коледа, Нова година и други празници. Тези картички създават неповторимо усещане за празничния сезон като украсяват нашия дом, а са изпълнени с текст , в които има надежди, мечти и вълнения.
Интересната домашна с картичките имаше за цел не само да задълбочи знанията на децата за българските празници, но и да развие уменията за писане. Писането е комплексно умение . То зависи от развитието на фината моторика, развитието на речта, паметта и концентрацията. Така по един забавен и увлекателен начин децата практикуват тези свои умения. Нужно е нашите ученици да бъдат насърчавани, да развиват интерес и критично отношение към написаното от тях. Тези творчески домашни работи усъвършенстват комуникативните компетентности на малките второкласници. Заредени с положителни емоции, по-щастливи и по- добри, децата представиха своите пожелания. Анджи бе отправила послание за Нова година към цялото си семейство. Йордан, Изабела ,Константин, Хана и Анна поздравяват своите майки. Децата трябваше да пишат поздрави и за 8-ми март,15-ти септември и 24-ти май. Дани поздравява своята учителка за 24-ти май, а Дария също е написала много специален поздрав за същия празник. Така малките ученици успяха да приложат практически всичко научено дотук. Тази домашна е естествено продължение на основната мисия на БУЦ "Знание" - съхраняване на българския език и култура.

Гергана Миткова
начален учител в БУЦ"Знание"
Специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7