Бъдеща хокейна звезда

Начална страница | Интересно | БГ училища | Бъдеща хокейна звезда
image

Възпитаник на училище "Слънчогледи" откри мач на Chicago Blackhawks. Иван Хараланов (9год.) бе избран за „Бъдещата звезда на мача“ на срещата между Chicago Blackhawks и New York Islanders, която се игра на 20 януари 2018г. в зала “United Center” в  Чикаго.

 Официалната част по откриването на мача, започна с личното посрещане на играчите от Chicago Blackhawks от номинирания за „Бъдещата звезда на мача“  Иван Хараланов (№ 66 в „Chicago Bruins“). Ванката поздрави персонално всички, които излязоха на леда, а след това отборът приветства публиката. Играчите се построиха на синята линия за официалния химн на САЩ. В тържествения момент девет годишният Иван Хараланов бе на чело на редицата! Голямата чест да открие мача е оказана лично от отбора на Ястребите от Чикаго (Chicago Blackhawks), а номинацията на Иван е от настоящия му отбор – Chicago Bruins-Squirt.
От “Зимниятдворец” до “United Center”
Иван е на 8 години, когато се премества със семейството си в САЩ заради хокея. Веднага се класира и бива приет в настоящия си отбор - Chicago Bruins.Играе както в нападение, така и в защита. Бързо става любимец на съотборниците и треньорите си.Пътува с отбора във всички щати и участва активно във всички мачове.За година и няколко месеца извървява пътя от Зимния дворец в София до “United Arena” в САЩ – официалната зала на Chicago Blackhawks.
 
Българската общност в Чикаго
Иван заедно с брат си Милчо и двете си сестри Петя и Мария са активни участници в културния и спортен живот на българската общност в Чикаго. Иван свири на класическа китара, брат му- Милчо на ксилофон и барабани, а Петя е пианистка и поетеса.
Отличници в местните американски училища, децата не забравят родината и майчиния си език. Въпреки натоварения график те посещават редовно българското училище „Слънчогледи“, където много се стараят.
Текст и снимки: Иван Хараланов
Материал на училище "Слънчогледи", подготвен от Иван Хараланов
Photo Credit: © Ivan Haralanov FotoDetail
www.haralanov.com
специално за в. „България  СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7