TАЛАНТИТЕ И ЗАЛОЖБИТЕ НА ВАШЕТО ДЕТЕ

Начална страница | Интересно | БГ училища | TАЛАНТИТЕ И ЗАЛОЖБИТЕ НА ВАШЕТО ДЕТЕ
image

Какви занимания да изберем?
Какви са талантите и заложбите на вашето дете – откривате първо вие, ако сте наблюдателни родители, защото вие отглеждате детето си и полагате грижи за него, а по-късно - и учителите на детето ви, които, от една страна, го опознават много добре, а от друга - имат база за сравнение, защото работят с много деца.
Вие може да не забелязвате и може да не оценявате колко добре пее вашето дете, но учителят забелязва. Вие може да не сте открили дарбата и таланта на детето си, че рисува хубаво, но учителят го знае.
Преди време се проведе един много престижен конкурс - "България в моите мечти", на Агенцията за българите в чужбина. Родителите на детето, което спечели 1-во място между 500 рисунки в своята категория, приеха, че има грешка и че не става въпрос за тяхната дъщеря. Сега, след като един път учителят, а после и компетентното жури е оценило таланта на това дете, на родителите не им остава нищо друго, освен да признаят таланта на детето си и, разбира се, вече съвсем целенасочено да го развиват.
Когато откриете талант у детето си, бъдете търпеливи – развитието и амбицията да се занимава в определена сфера могат да отнемат години, а прибързването и настояването от страна на възрастните може да имат обратене фект.
Дръжте децата си много заети, нека участват в много форми и развиват талантите си. Вие ще виждате къде му е приятно да ходи и къде не. Когато сте сигурни към какво се насочва детето ви, какво го влече, къде му е приятно, тогава отдайте по-големи сили в тази насока. И не бива да забравяме, че един талант блясва, когато се показва, когато се изявява. Изявявайте децата си – нека пеят, нека танцуват, нека рисуват.
*******
Класове за таланти в БУЦ ”Знание”, Арлингтон Хайтс вече започнаха. Местата са ограничени и се запълват бързо. Класовете са: МАТЕМАТИКА, РИСУВАНЕ, НАРОДНИ ТАЗЦИ, СПОРТНИ ТАНЦИ И ПИАНО.

БУЦ ”Знание”, Арлингтон Хайтс
502 W. Euclid Ave. Tel. 847 858 9147

Извадка от книгата “Децата нашето щастие”,  Лили Паслиева
специално за в. „България СЕГА


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7