НЕМЦИТЕ ОЧАРОВАНИ И ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА НАШАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Начална страница | Интересно | БГ училища | НЕМЦИТЕ ОЧАРОВАНИ И ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА НАШАТА УЧЕБНА ГОДИНА
image

БУЦ ”Знание” откри своята 13-та учебна година
НА ДОБЪР ЧАС!
Много цветя, много настроение, усмивки и весела глъч изпълни новото ни училище. Любопитството ни беше голямо да разгледаме светлите и просторни класни стаи и да чуем одобрителните думи на своите родители, чеучилището е прекрасно и тук ще се чувстваме още по-добре. Ето – задават се в редичка и пъволачетата, с медали на вратлетата си, с усмивки на лицата си, уверено крачат след своята учителка. Толкова много емоции, толкова много вълнения събрани само в един ден – денят на откриването на учебната година в българското ни училище “Родна реч” на БУЦ ”Знание”. Този ден се превръща в истински празник - цветя, знамена, балони, стихчета и песни, питка с мед, ликовете на двамата свети братя Кирил и Методий, дали ни азбуката да четем и пишем, плиснатата водичка за късмет, дъхът на здравеца, за да сме здрави и меденото гласче на първия училищен звънец, който ни подканя нежно към българското знание – да знаем за България и да я обичаме, да се гордеем с нея и с родовите ни корени. На празника ни е дошъл и Генералният консул на Р. България в Чикаго - г-н Анчев. Да ни поздрави, да ни пожелае прекрасна учебна година и да е с нас на този толкова специален ден. Затова го обичкаме всички, защото е винаги с нас. Разказва ни за Консулството, за България, за нейната славна история, с която да се гордеем. Колко е вълнуващо след ваканциятада срещнеш своите приятели, любимите си учители и да се потопиш в българската реч. Да слушаш и да може и ти да споделиш за твоето лято в България при баба и дядо. И се понасяш в спомените за игрите с приятелите на улицата и близкия парк, с екскурзии до най- красивите кътчета на България, с жарките лъчи на плажовете на Черноморе и онзи самолет, който те отвежда от твоето прекрасно лято в България, но в теб остава надеждата другото лято отново да си там.
Неповторима е българската традиция по откриване на първия учебен ден. Тържествеността, радостните емоции и настроение са винаги част и от празника на БУЦ "Знание". Разраствайки се и разширявайки се, тази година имаме удоволствието да бъдем в нова сграда в Арлингтон Хайтс, която събира деца от различни култури. В нея занятия има и Немското съботно училище "Данк", чиито първи учебен ден съвпадна по дата с нашия. Учителите и директорката, които усмихнато и работливо отрано прехвърляха кашони с учебници към техните класни стаи в униформени лилави тениски, побързаха с голямо любопитство да се запознаят с нас. Попитаха какъв е повода за всички тези красиви цветя, които официално облечените дечица с усмивки на лица бързат да поднесат. Заинтересуваха се защо всички сме толкова тържествени и хубаво облечени. Отговорът беше бърз: "Това е нашият първи учебен ден!". Обяснихме им, че за нас това е тържество, свързано с израстването на децата, техните бъдещи успехи в учението, а цветята са за учителите, символ на уважение и благодарност на учениците и техните родители. Нашите немски съседи и нови приятели, бяха очаровани и впечатлени от уникалността на празникани и си пожелахме да се срещаме често и дори да обменяме опит!

ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА, СКЪПИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!
СЕГА, КОГАТО БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е ОЦЕНЕН И ПРИЗНАТ В АМЕРИКАНСКИТЕ ВИ УЧИЛИЩА ИМАТЕ ОЩЕ ЕДНА ПРИЧИНА ДА УЧИТЕ ЕЗИКА НА СВОИТЕ РОДИТЕЛИ И ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ, ЧЕ СТЕ ПОТОМЦИ НА СЛАВЕН НАРОД.

БУЦ ’Знание”, Арлингтон Хайтс
502 W. Euclid Ave. Tel. 847 858 9147
Специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7