Училище „Слънчогледи”: Вълшебният първи ден

Начална страница | Интересно | БГ училища | Училище „Слънчогледи”: Вълшебният първи ден
image

Всеки първи учебен ден е вълшебен – в него има детски вълнения, родителски спомени, учителски надежди. И всеки първи учебен ден носи в себе си очарование и очакване. За новите ученици може би и малко несигурност, за родителите – притаена тревожност дали детето ще се справи само, за учителите – тръпката дали тези дечица са по-буйни от предишните. Но все едно -  денят е пъстър, жизнерадостен, празничен и вълнуващ.
 
Помните ли първия учител? Този, който първо ни научи да пишем, да четем, да обичаме книгите и бъдем любопитни. Този, който ни научи, че сме българи и имаме нещо свято, което да пазим и милеем. Ето, днес ние сме учителите, ние водим децата към това богатство и сме горди и щастливи, че има на кого да го предадем. Ние сме родителите, които избират бъдещето за децата си.
 


Не можем да бъдем равнодушни към тази енергия, към младостта и детския глъч, като знаем миналото, което имаме, и бъдещето, което искаме. Детската ръка, изписваща буквите на кирилица, устата, която произнася думите на български език, усмивката за добре свършената работа – това са нещата, които носи нашето българско училище.
През годините събираме щастливи мигове, а малките вчера деца стават големи хора, порастнали и устремени към своите мечти. Остават ни хубавите спомени и това - да тръгнем отново заедно, с новите ученици, в морето на знанията, с обич и доверие. И така до следващия септември, до новата учебна година...На добър час, малки наши морячета, попътен вятър сред вълните на животакъм брега на безкрайното знание! Бъдете спокойни - винаги има пристанище, където да се съберете с български приятели – вашето училище „Слънчогледи“.
 


Текст: Милена Николова
специално за в. „България СЕГА“
Снимки: Иван Хараланов - Photo-credit: © Ivan Haralanov – FotoDetail
www.haralanov.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7