Училище „Слънчогледи”: Лятото – щастливо време с приятели

Начална страница | Интересно | БГ училища | Училище „Слънчогледи”: Лятото – щастливо време с приятели
image

В края на месец юни завършиха летнитезанимания за всички малки и големи ученици в нашето училище. Изпълнени с много игри и разнообразни занимания, с време за свободно общуване, тези дни дадоха възможност на участниците да намерят приятели от различни възрасти. Както винаги, нашето лятно училище беше безплатно и беше подкрепено от доброволния труд на учители и помощници.
За първа година разчитахме на помощта на завърнали се наши бивши ученици, които понастоящем са студенти в различни университети. Виктория Томанова и Емили Запрянов завършиха обучението си при нас преди години, но въпреки това посветиха почивните си дни на работата с по-малките българчета, които тепърва усвояват родния език. Заедно с Петя Хараланова, Ния Тинева и Надя Николова нашите млади ръководители се справиха чудесно и осигуриха не само сигурността и спокойствието на провежданите занимания, но също и весели игри и занимателни мигове за малчуганите. Сред зеленината на парка в Глен Елин децата прекараха времето си на открито, тичаха, скачаха, състезаваха се, играха и бяха свободни да бъдат деца.
Истинското приятелство не се случва по график, то е освободено от ограниченията на учебните програми и дава усещане за нещо уникално и толкова важно – принадлежността към българската общност. Благодарим на всички участници и ръководители, на учителите и родителите за това щастливо лятно време!

Текст и снимки: Милена Николова
специално за в. „България СЕГА“
 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7