Малко българско училище

Начална страница | Интересно | БГ училища | Малко българско училище

До: Медиите в Чикаго и околността
От: Борд на директорите на Малко Българско Училище,
БГ Фолк "Верея",
Инициативен комитет за закупуване на сграда за училище и културен център
Уважаеми дами и господа журналисти,
С огромно огорчение следим нападките към нашата кауза от последните няколко дни. За голямо съжаление на нашите "противници", искаме да ги уверим, че техните действия само ни амбицират още повече да завършим това, с което сме се захванали в името на децата НИ. МБУ не отговаря или коментира догадки, обиди, клевети, слухове и спекулации!
Тъй като все още сме в процес на изготвяне на бизнес план, преговори с банки, инвеститори и т.н., в момента не можем да споделим повече от това, което вече сме казали:
- имаме договорка с кметството на Елк Гроув Вилидж за закупуване на сградата за $1,400,00.00 с принадлежащите ѝ парко места;
- голяма група от финансисти, адвокати и други професионалисти работят по осъществяването на сделката;
- подобна сделка няма аналог в българската диаспора в Чикаго и тъй като нямаме от къде да черпим предишен опит, нещата се движат малко по-бавно отлкото би ни се искало;
- към днешна дата няма промяна в предварително обявените дейности (виж по-долу извадка от имейла, изпратен до родителите ни на 01/20/2017), за които ще се използва сградата: „...Тази сграда може да се превърне в бленувания от всички нас български културен център. В нея успешно ще съжителстват по-голяма част от нашето училище, ансамбъл "Верея", целодневна детска градина, детски център, кръжоци, летни лагери, спортни мероприятия и Първо английско - българско училище в Чикаго...!”
- единствените цифри, които отговарят на истината са тези, които идват от нас, а именно - договорената цена на сградата е $1.4 милиона и събраните пари от кампанията са $95,691 към момента. Всички останали цифри са или догадки или спекулации на публикуващите ги.
През втората половина на юни планираме да дадем официална пресконференция за медиите и гости, на която да можем да отговорим на въпросите Ви. Датата, часът и мястото на срещата ще бъдат допълнително уточнени.
В процес на създаване сме на Фейсбук страница (https://www.facebook.com/711-Chelmsford-Lane-125003594740513/), която да служи за „жива“ връзка между ИК и българската общност за коментари, въпроси и обсъждания.
С уважение,
Борд на директорите на МБУ
БГ Фолк "Верея"
ИК за закупуване на сградата


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7