Аз обичам България

image

„Аз обичам България“ е мотото на поредният открит урок в трети клас на БУЦ „Знание“. А защо точно тази тема? Защото през учебната година третокласниците се запознаха с основите на българската история и география; защото в часовете те непрекъснато намираха място да разкажат спомените си от лятната им ваканция при баба и дядо; защото вече бяха посетили много забележителности из цялата страна.
Така дойде и идеята за открит урок - състезание.
Празнично украсена стая, вперени очички, трепет, желание за изява, предстартова треска в двата отбора с капитани Макси и Денни - така изглеждаше стаята.
А въпросите? Те се оказаха много лесни за малките „знайковци“. Та кой не знае кога и кой е създал българската държава; кога и кой е приел християнството; къде и кога е роден Левски; кога България е освободена от османско робство; коя е най-дългата планина; кои са защитените животни в резервата „Сребърна“ и още много други.
Но най-интересното дойде с двете последни игри.
В първата - с вързани очи, те трябваше да отгатнат коя буква държат в ръцете си. След това, да изпишат отговора на дума с всички букви, които притежава отборът. Трудно, но не и за досетливите им главички.
Последната от игрите се наричаше „Художник“. Всеки отбор излъчи по един художник - Натали и Дея. С тебешир в ръка те имаха за задача да нарисуват фрагмент от известна българска приказка, която техните съотборници да разпознаят. Ако това не беше достатъчно художничките имаха възможност да я изиграят без думи, като мимове.
Разбира се 45 мин. не бяха достатъчни на третокласниците да покажат своите знания по история и география на България, своята изобретателност и артистичност. Затова пък за финал всички заедно можем да кажем:
„Обичам България,
само с теб се чувствам щастлив,
с теб се чувствам истински жив,
любима моя България!“

Елена Кръстева-Нанева
БУЦ”Знание”, Арлингтон Хайтс, 1 847 858 9147
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7