Моята любима книга

image

Без книгите детският свят не би бил пълен . Детската книга развива въображението на детето. Тя прави света на нашите ученици по-ярък, по-необикновен, чудноват и вълнуващ. Нищо не стимулира по-добре мисленето от срещата с хубава книга.
Ако се върнете във вашето детство, скъпи родители, баби, дядовци и колеги, ще си спомните как тези книги изпълваха нашия детски свят с приключения, мъдрост и вдъхновение.
Тази година в 4 клас с децата от БУЦ "Знание" решихме да си направим проект: "Моята любима книга". Учениците трябваше да си изберат книга, да напишат автора, да обяснят защо им харесва и да нарисуват илюстрация. С огромен интерес чаках, за да разбера кои са любимите книги на нашите деца.
Анна Логсдон, Тодор Димитров и Даяна Бръмбаров избраха книжки с басни. Тези кратки поучителни истории, в които най-често герои са животни, но се осмиват човешки недостатъци, са привлекли най-много деца от класа. Те харесват поуката в края на баснята. Анна Логсдон също така си е избрала и една от най-хубавите български книжки за малчуганите -"За вас деца любими" от Елисавета Багряна. Даниел Бръмбаров си избра остроумните приказки за Хитър Петър. Ние винаги сме отбелязвали с гордост мъдростта и чувството за хумор на българина. София Рафидия е завладяна от вълшебството в приказките. Тя си избра вълшебни приказки. Боян Стоянов пък хареса приказките на Ангел Каралийчев. За Калин Жаклинов най-увлекателни са историите за космоса. Той си е избрал книга написана от Луси и Стиван Хокинг. В нея има забележителности, извънземни и приключения – всичко, от което едно дете има нужда. За изборът на книгите ни помогна и библиотеката в БУЦ "Знаие". Истинското детство преминава през приключенията, пътешествията и вълшебствата в книгите. Там децата се учат на мъдрост и добро. Ако се чудите какъв да бъде следващия подарък за вашето дете, просто изберете хубава книга.
“Детство Мое” е електронна книжарница за българските деца, родители и  учители в САЩ даваща лесен достъп до детски книжки на български език!                       

Гергана Миткова
БУЦ "Знание"
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7