Коледно тържество в училище „ Св. Иван Рилски“

Начална страница | Интересно | БГ училища | Коледно тържество в училище „ Св. Иван Рилски“
image

Летете, снежинки, и бийте камбани!
Че тука е Коледа — празник голям!
Белейте се вие, обширни поляни!
Светът да е бял, да е чист като храм

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, се събрахме в салона на църквата „Св. Иван Рилски“, за да се насладим на специалната празнична програма, подготвена от учениците.
Тържеството започна с танца на снежинките и много весели стихчета и песни, представени ни от ентусиазираните първокласници. Появи се и Снежният човек, който придаде снежен облик на сравнително топлата чикагска Коледа тази година.
След това на сцената се качиха най-малките ученици, които бяха подготвили много песни и танци и развеселиха всички присъстващи в залата.
Големите ученици ни представиха драматизацията "Коледна бъркотия" и ни показаха, че понякога и по празниците нещата могат да се объркат. Но с помощта на малките джуджета, всичко си дойде на мястото и писмата на децата достигнаха до Дядо Коледа. За пореден път се убедихме, че всичко е добре, когато завършва добре.
Програма завърши с пеене на известни коледни песни от всички ученици от училището, след което те дружно извикаха най-дългоочаквания гост: самият Дядо Коледа. И той не закъсня. Добрият Старец пристигна с пълен чувал с подаръци за всички присъстващи дечица в залата.Последваха много песни и закачки, още стихчета и гатанки и, разбира се, много смях и веселие. А не е ли именно това Коледният дух?
Децата, с тяхната програма, с широко отворените очички вперени в Дядо Коледа, с усмихнатите си личица успяха да ни предадат магията на празника. Да се опитаме да задържим и съхраним тази магия възможно най-дълго. И нека всеки от нас почувства в сърцето си топлината на Коледния пламък.
Весели празници и щастлива и мирна Нова година!!!

Жана Картелян
специално за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7