Официално откриване на Учебната година в БУЦ "Знание"- Чикаго

Начална страница | Интересно | БГ училища | Официално откриване на Учебната година в БУЦ "Знание"- Чикаго

За 8– ми пореден път БУЦ ”Знание"-Чикаго отвори гостоприемно своите врати за своите мили ученици.
Деца и родители се събраха в богато украсения училищен двор на своето любимо българско училище за тържественото събитие. Цветя, венци, знамена и ликовете на светите братя, които  сякаш лично посрещаха всяко дете  в българското училище.


Всички бяха тържествено облечени, с  грейнали с усмивки лица и букети цветя. Училищния двор приличаше на  огромна и много красива цветна градина.
Не липсваше нищо от българските  традиции и дори изглеждаше много, много по- тържествено и мило. Усещахме го по този начин дори и заради сравнението, което правим с откриването на учебната година в американските училища на децата ни, където първият учебен ден не се различава по нищо от всеки следващ.


Зазвучаха детските гласчета, а с тях запяха и родителите им „Високи сини планини” и „Тих бял Дунав се вълнува”.  Посрещнахме първокласниците си  със стихчето-„Първокласник”, със   златния ключ на знанието  и с медали- „Аз съм първокласник”, които станаха традиция  в  БУЦ ”Знание”.
Поздрави и благопожелания  отправиха директора на  БУЦ ”Знание”, Лили Паслиева, а   от името на родителите топли думи на благодарност и доверие към добрия преподавателски състав изказа Татяна Станчева и отправи своите пожелания към всички ученици за успешна учебна година.
Училищния звънец зазвъня и прикани децата на училище. Сякаш с медния си глас им казваше-„Хайде милички дечица, време е за българско училище! Идвайте, идвайте  да се учите и да сполучите в БУЦ „Знание ”!


По стар български обичай деца и родители бяха посрещнати с  дъхава питка, умело изпечена,  с много любов наричана  за здраве, благоденствие и берекет  и с мед, за да им е сладко учението и както  малките трудолюбивите пчелички събират прашец, за да го превърнат в мед, така и нашите български деца идват в родното училище,  за да  събират буквички, които ще превърнат в знание. Децата получиха и  моливче със здравец, за да са ученолюбиви и здрави. Минаха по плиснатата от менчето, украсено с китка здравец и пъстри цветя, вода, за да им върви по вода и с радост влязоха в училище.
Там ги очакваха  пъстрите учебници и тетрадки  пристигнали чак от България дар от МОНМ. Донасянето им  стана възможно благодарение на  родолюбието на Фирма „Малинчо”,която пренесе през океана цели 12 кашона с учебници  за  учениците на БУЦ „Знание” и още на 12 други  училища в Америка .
Вълнения, радост,  трепети са чувствата, които обзеха всички ученици  на БУЦ ”Знание” в първия учебен ден.

Да е на здраве, късмет и слука, мили деца, родители и учители!!!
Да ни е честита Новата учебна година!!!
Мили български деца от цяло Чикаго, имайте много успехи в Американските си училища и заповядайте на българска училище в БУЦ „Знание”.

БУЦ “ЗНАНИЕ”
Снимки: Валентина Лимов
В.”България СЕГА”
www.Bulgariasega.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7