Математиката обичана и лесна в БУЦ "Знание"

Начална страница | Интересно | БГ училища | Математиката обичана и лесна в БУЦ "Знание"

Децата обичат часовете по  математика в БУЦ „Знание”.  От 2 деца в математическата група през 2006, когато е създадена  тази паралелка от Мая Гранчарова, то тази година децата вече са в две групи и на помощ се притекоха и преподавателите – Луна Петкова и Мони Петкова. Децата работят по системата Кумон.
 Този метод е  измислен преди около 50 години в Япония, и в момента се разпространява в САЩ и в Западна Европа. Популярността му се дължи на това, че около 6-ти клас децата  „увисват”, защото не са запаметили разни елементарни операции, а това не се случва, ако децата са занимавани по системата Кумон , където добре  са подготвени и могат да продължат с по-трудни неща.
17-ти март бе определен в България за "Ден на проява на факултативните групи по математика".  В БУЦ "Знание"  този ден бе почетен с организирани математически игри и решаване на  логически проблеми  в часовете по математика.
Двата  съботни класа бяха отворени за гости от други класове, които имаха желание да се включат в решаването на задачите. Интересът беше голям! Проблемите не бяха лесни, но с упоритост и усърдие много участници се справиха със задачите. Беше интересно да се наблюдава как част от учениците работиха самостоятелно, докато друга част се организираха в тимове, мислещи заедно. Идеите се обсъждаха между участниците във всеки тим, опитваха се различни решения докато се стигне до правилния отговор. Атмосферата беше разгорещена и бонбоните и малките награди не бяха единствената причина. Всички искаха да се представят добре и да намерят решенията на проблемите.
Последните 20 минути от всеки клас бяха определени за игри. По-малките ученици се организираха да играят игри като "UNO", по-големите се включиха в "Connect Four" и "Rubik's Cube". За изненада на учителите, няколко ученици поискаха допълнителни логически проблеми и посветиха времето определено за игри на решаването на               допълнителните  проблеми.
Денят премина интересно и ползотворно, с много ентусиязъм, в тон с идеята за математическа изява на учениците от училище "Знание".
Класовете по математика са отворени за всички  български деца, които желаят да напредват лесно и бързо в математическите лабиринти.
БУЦ ”Знание”
За в.’България СЕГА”
www.Bulgariasega.com


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7