ВРЕМЕ Е ЗА УЧИЛИЩЕ,РОДИТЕЛИ!

Начална страница | Интересно | БГ училища | ВРЕМЕ Е ЗА УЧИЛИЩЕ,РОДИТЕЛИ!

Как да посрещнем новата учебна година?

Всяка година родителите харчат значителни средства, за да подготвят децата си за училище. Това е само една от причините този период  да се свързва предимно със стрес и неприятни емоции.
ЦЕНИ:  Статистиката от Chiff.com показва, че $7.2 билиона са били похарчени за дрехи и обувки за посрещането на миналата учебна година, докато в Канада $450 милиона.
След разходите по летни пътувания ,почивки, къмпинзи и лагери, разходите за училище се превръщат в сериозно изпитание.
ВРЕМЕ: Претъпканите с купувачи магазини в този период, отнемат много от личното ви време.
РАЗДРАЗНЕНИ ДЕЦА: Стресът се засилва още повече от децата , които в последните си ваканционни дни, биха искали да се занимават с всичко останало, но не и с пазаруване за училище.
СМУТ:  Преглъщате разхода, изгубеното време, изнервените деца и тръгвате на пазар, където се изправяте пред купища разхвърляни рафтове, разпилени закачалки, опашки пред пробните. Тази картинка би довела и най-големите любители на моловете до отчаяние.
МОДНО ИЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:  Очертава се още един проблем: Как да съчетаем дрехите така, че да са достатъчно модни без да нарушават изискванията на училището?
Ето някои идеи да направим този процес не дотолкова изнервящ и малко повече в „канадски стил”.

•    Прегледайте наличните вещи. Пазаруването не означава „създаване на изцяло нов гардероб”. По- скоро е попълване на съществуващия, с няколко нови неща, които да освежат наличните. Разбира се, заменете окъселите поли и панталони, но изберете подобни по гама. Така ще имате възможност да ги комбинирате с пуловери и тениски, които са в добър вид.
•    Направете лист със задължителните за закупуване вещи и се придържайте към него.
•    Сложете лимит върху покупките на всяко дете и не го превишавайте. Ако пазарувате в брой вместо с кредитни карти това се оказва много по-лесно.
•    Започнете с най-важното: чорапи и бельо –по 10 броя са достатъчно, детето ви да е чисто всеки ден. Купете нови обувки. Това е едно от нещата, което трябва да е ново след дългото и прашно лято. Нови обувки, с нов размер, удобни и бързи за обуване. Един чифт спортни обувки са също винаги в задължителните покупки.
•    Използвайте разпродажбите. Не е нужно всичко за цялата година  да се закупи изведнъж. Бихте могли да изчакате с тежките пуловери, палта, ботуши, ако не сте съумели да се възползвате от разпродажбите в края на миналия сезон.
•    Нови дизайнери на прилични цени:  Не всяка вещ в гардероба на вашето дете трябва задължително да е от най- скъпите дизайнери или вериги магазини. Много млади дизайнери правят първите си колекции за вериги като Walmart, Old Navy, Target. Марковите джинси и маратонки можете да намерите на изгодни цени в аутлетите.
•    Пазарувайте в началото на деня. Изпреварете навалицата. Шансовете ви да намерите, каквото търсите, са по-големи преди магазинът да е разхвърлян или единичните броеве на разпродажба да са се изчерпали.
•    Пазарувайте в интернет. Когато децата са в леглото, направете вашия онлайн преглед, набележете неща , които смятате, че са по вкуса на детето ви. В следващия ден можете бързо, лесно и спокойно да напазарувате от дома си. Не забравяйте да погледнете за цената на доставянето- много магазини вече извършват тази услуга безплатно.
Успех! 
Рубриката подготви: Ваня Налбантова
Училище  „ Слънчогледи”
По Metro Editorial Services
За в.”България Сега”
www.BulgariaSega.com


Оценете тази статия
2.20

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7