Противопоставянето между двата лагера по повод БПЦ “Св. Иван Рилски – Чудотворец” продължава (аудио)

Начална страница | Интересно | BG7 Radio | Противопоставянето между двата лагера по повод БПЦ “Св. Иван Рилски – Чудотворец” продължава (аудио)

На 9-ти Октомври, 2011 бе представена новата книга на Георги Иванов

Една от залите на БПЦ “Св. София ” се изпълни с хора, които явно не бяха безразлични към това какво се случва в другата българска православна църква в Чикаго – “Свети Иван Рилски - Чудотворец”.  Формалният повод за събирането бе представянето на новата книга на Георги Иванов – “Българските Църковни Общини в Америка и Чикаго (Документална хроника)”. Книгата е издадена от Дигитална печатница “Летера” – гр. Пловдив и е посветена на “...всички родолюбиви българи съграждали български църкви по света, на родителите и семейството на автора”.

IMG_5044.png

Георги Иванов работи като старши инженер в изследователски сектор на голяма частна компания и като хоноруван професор. Той  е част от група от хора, които са в противоречие с ъс сегашния свещеник и настоятелство на БПЦ “Свети Иван Рилски - Чудотворец”  и  търсят разрешение на проблемите по съдебен път. По време на представянето на книгата бяха обвинени българските медии в Чикаго, че са били пасивни в отразяването на конфликта  във въпросната българска църква и че са създали информационна завеса.
Чуйте тук  фрагментарен запис  на BG7 Radio от представянето на книгата на  Георги Иванов:

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com


Оценете тази статия
2.50

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7