Банка тества ключодържател с пръстов отпечатък за разплащания

Начална страница | Интересно | Банка тества ключодържател с пръстов отпечатък за разплащания
image

Биометричните данни на потребителите са криптирани и няма опасност от злоупотреби, казва банката

Британската банка NatWest стартира тестове на разплащания с ключодържател, който използва биометрична технология за пръстови отпечатъци. В съобщение днес банката заяви, че 250 клиенти ще вземат участие в пилотния проект, който ще продължи три месеца.
Ключодържателят работи с чип и PIN терминали и ще даде възможност на потребителите да извършват безконтактни транзакции до £100 ($130), като използват информацията за пръстови отпечатъци за проверка на покупките.
Потребителите качват своите данни за пръстови отпечатъци в устройството, като регистрират акаунта си чрез смартфон. NatWest твърдят, че устройството не е по-голямо от ключодържател и разполага с малък четец на пръстови отпечатъци.
Изпитването на биометричните данни идва след пилотни тестове на биометрични кредитни и дебитни карти по-рано през годината, пише CNBC.
NatWest заяви, че биометричните данни са криптирани на устройството и никога няма да бъдат споделяни нито с търговеца, нито с банката.
Visa и Giesecke + Devrient Mobile Security са работили с NatWest, за да предоставят технологията и услугата на клиентите във Великобритания.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7