Инвестиционна фирма с ход, който може да разтърси интернет

Начална страница | Интересно | Инвестиционна фирма с ход, който може да разтърси интернет
image

Ethos Capital придобива компанията, притежаваща всички .org домейни

Ethos Capital, фирма за частен капитал, купува компанията, притежаващи всички .org домейни в световната уеб мрежа. Ходът може да разтърси интернет, съобщава CNN. Сделката по придобиването на Public Interest Registry (PIR) се очаква да приключи през първото тримесечие на 2020 г. Стойността ѝ обаче не е известна.
Голяма част от притежателите на .org домейните са всъщност организации с нестопанска цел. Притеснени от новината са сделката, някои от тях призовават за блокирането ѝ.
В момента има около 10 милиона .org домена в интернет. Петицията срещу продажбата е подписана от 8 900. Основната тревога е, че придобиването може да доведе до повишаване на цените на домейните и налагане на цензура.
Що се отнася до PIR, тя е създадена през 2002 г. от Internet Society – организация с нестопанска цел, водеща се от основополагащите за интернет стандарти, като образование, достъп и политика.
Основателят и изпълнителен директор на Ethos Capital Ерик Брукс увери, че нестопанските организации не трябва да се притесняват от големи промени или за увеличаване на цени. „Нашата мотивация и намерение е да развиваме и изграждаме този бизнес в полза на всички заинтересовани страни“, каза той.
Сегашната цена на .org домейн е приблизително 10 долара годишно. В изявление на Internet Society се посочва, че Ethos планира да поддържа домейна .org достъпен и на разумни цени, като евентуално услугата може да поскъпне до около 10% годишно.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7