Първокласен къмпинг с аромат на рози отваря врати догодина в България

Начална страница | Интересно | Първокласен къмпинг с аромат на рози отваря врати догодина в България
image

„Алба“ е името на най-новия къмпинг, който ще отвори врати у нас през април 2020 г.  Неслучайно той е наречен с латиноското наименование на бялата маслодайна роза - намира се в Розовата долина край с. Скобелево, на 8 км. от курорта Павел Баня и в непосредствена близост до един от най-посещаваните туристически атракциони в околността - Етнографския комплекс "Дамасцена".
Локацията и името не са единствените, които свързват къмпинг Алба с розите. Тук уханието на розово масло се носи във въздуха по време на посещението ни през септември - далеч след приключването на розобера. Това е така, защото тук работят хората от Алба Групс ООД – собственик на къмпинга и един от най-големите производители на розово масло не само в България, но и в света.
Гостуваме на Алба по покана на управителя на дружеството. Той лично ни развежда из територията на бъдещия туристически обект и подробно ни разказва за възникването на идеята, за  концепцията, за това какво и как е изградено до момента и какво предстои до пускането му през април 2020 г.
Работата по новия къмпинг започва преди повече от четири години. Теренът на къмпинга е с площ 58 декара. Първоначалният проект предвижда 50 места за настаняване на кемпери и каравани, 6 двустайни къщи със собствен санитарен възел и 6 стационарни каравани под наем. За социализацията и комфорта на гостите е изграден навес с маси, столове, кухня и барбекюта за общо 70 души.
Отделно ще има и 7 беседки, всяка с диаметър 8 метра, разполагащи с барбекю, мивка, посуда и хладилник.
Освен всичко друго, парковото оформление на къмпинг Алба включва и две езера с риба, намиращи се от двете страни на къмпинга, които ще бъдат свързани помежду си с рекичка. Домакините са се погрижили за всичко, включително и за поддръжката на кемперите на гостите, осигурявайки безплатна автомивка и зона за обслужване на кемпери. Музеят на етеричните масла в близкия град Казанлък е друга важна атракция за къмпингуващите в Алба.
Camping.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7