Честен келнер върна изгубен чек за близо половин милион долара

Начална страница | Интересно | Честен келнер върна изгубен чек за близо половин милион долара
image

Келнер в нюйоркска пицария върна на клиентка изгубен чек за 424 000 долара, въпреки че преди това тя не му била оставили и един цент бакшиш, пише агенция ЮПИ.

Сервитьорът Армандо Маркай попаднал на плик, в който имало подписан чек, докато раздигал масата в заведението "При Патси" в Харлем.

Оказало се, че пликът бил забравен от пенсионираната социална работничка Карън Винакур, след като била обядвала в заведението заедно с дъщеря си. Парите били предназначени за покупката на апартамент в квартала. Разсеяната дама забравила чека си, напускайки ресторанта.

"Клиентката ми имаше късмет", коментира 27-годишният Армандо. "В събота обикновено имаме много работа и бях на път да изхвърля всичко, останало по масата на боклука, когато забелязах плика", разказва той.

Въпреки че не получил бакшиш, сервитьорът съвестно предал чека на собственика на заведението. Обикновено забравените вещи ги слагали в кашон в дъното на пицарията, но било направено изключение с чека, предвид голямата сума.


Разсеяната клиентка не могла да повярва, че пликът й бил съхранен, въпреки че се отнесла несправедливо към келнера и не му дала минимален бакшиш, каквато е практиката. Тя се разплакала, след като й върнали чека.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7