Браузърът Internet Explorer се завръща и има защо

Начална страница | Интересно | Браузърът Internet Explorer се завръща и има защо
image

Internet Explorer (IE) дълги години беше най-използваният браузър въпреки множеството критики и подигравки, които понасяше на свой гръб. С появата на Windows 10 Microsoft реши да пенсионира IE, като го замени с неговия наследник Edge. Сега обаче IE се завръща, съобщи компанията по време на своята конференция Microsoft Build 2019.
Скоро Internet Explorer ще е вграден работен режим на Edge. Това ще позволи на браузъра да работи изцяло като своя предшественик. И има много важна причина за това.
Голяма част от софтуера на корпорации и формулярите на институции и дори електронно банкиране работят най-добре именно с Internet Explorer. Причината е, че всички тези платформи са правени преди години, когато IE беше най-популярен. От тогава обаче повечето от тях не са обновявани кой знае колко много и продължават да се "разбират" най-добре именно с IE.
През последните години ситуацията се усложни, след като подобни платформи продължават да използват софтуер като ActiveX и други подобни по-стари апликации, които новите браузъри постепенно спират да поддържат. Затова IE се завръща като режим на работа в Edge, за да помогне на компаниите и потребителите и да им даде възможност да използват по-старите корпоративни и държавни онлайн формуляри и платформи, но и да имат по-нов и сигурен браузър.
Освен това скоро Edge ще има и версия за MacOS на Apple. Microsoft добавя към браузъра и повече инструменти за сигурност и защита на данните, намаляване на проследяването от сайтове и др.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7