Колко време преди полета да си купите билет, за да ви излезе най-евтино

Начална страница | Интересно | Колко време преди полета да си купите билет, за да ви излезе най-евтино
image

Цените на самолетните билети могат да варират в много големи диапазони в зависимост от това кога е самият полет. Ясно е, че ако ги купите доста по-рано, ще струват по-малко, но кой е идеалният момент за това? От сайта CheapAir.com са сравнили милиони оферти за въздушен транспорт от миналата година и са установили, че най-подходящото време за закупуване на билет е между 3 и 4 месеца преди полета. Тогава стойността е най-ниска, правят се и повече промоции.
Ако изчакате до 2 или 3 седмици преди полета, все още можете да намерите сравнително изгодни предложения, но шансовете не са толкова големи. Освен това няма да имате толкова голям избор за места, ако например ви е важно да сте до прозореца.
В случай, че си купувате билет 1 седмица или по-малко от седмица преди пътуването, е възможно той да ви струва с около 200 долара повече в сравнение с цената преди 4 месеца. Разбира се, това е ориентировъчна сума, цените се различават при отделните авиокомпании и дестинации.
В сайта се посочва още, че вторник е най-евтиният ден за летене от седмицата и полетите през него струват средно с по 80 долара по-малко, отколкото тези в неделя, която е най-скъпият ден.
По отношение на сезоните пък най-изгодно е да се пътува със самолет през есента, а най-високи са цените през зимата.

източник: Еxpert.bg, Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7