83% от тийнейджърите в САЩ имат iPhone

Начална страница | Интересно | 83% от тийнейджърите в САЩ имат iPhone
image

Рекордните 83% от американските тийнейджъри притежават iPhone, показва проучване на Piper Jaffray, което се провежда веднъж на половин година сред ученици от средните училища в САЩ. Този път са анкетирани 8000 младежи - приблизително 54% мъже и 46% жени със средна възраст 16.3 години.
Освен че огромна част от американските тийнейджърите вече разполагат с някой от моделите смартфони на Apple, проучването е показало, че 86% от притежателите на устройство на тази марка възнамеряват да си купят следващ модел iPhone.
Изследването показва, че делът на младежите в САЩ, които притежават и искат да притежават iPhone се величава с всяка следваща година. Например, през 2016 г. тийнейджърите със смартфона на Apple са били 75%.

Популярността на iPhone сред тийнейджърите е добър знак за Apple, тъй като много от тях могат да се придържат към iPhone и когато пораснат. Тийнейджъри също така се превръщат в устойчива екосистема на Apple, тъй като още в ранна възраст свикват с услуги като iMessage, Apple Music и iCloud, както и аксесоари като AirPods и Apple Watch.

Проучването е установило, че 27% от американските тийнейджъри притежават „умен“ часовник, докато 22% от анкетираните планират да купят Apple Watch през следващите шест месеца. За сравнение, преди една година 20% от тийнейджърите са заявявали, че планират да купят Apple Watch през следващите шест месеца.

Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7