И България ограничи полетите на Boeing 737 MAX

Начална страница | Интересно | И България ограничи полетите на Boeing 737 MAX
image

Полетите на сдобилия се със зловеща слава модел на Boeing 737 MAX се ограничават в рамките на българското въздушно пространство. Това казаха от от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).
Причината за ограничението е директива за безопасност на Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA), касаеща самолетите Боинг 737 8 и 9 MAX. Тя беше издадена снощи.
Реално ограничението не засяга само полетите за пребазиране/ремонт. Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.
Самолет от този тип, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам кацна безаварийно на летище София.
Ограничението е факт, макар че Американската авиационна служба обяви, че не вижда основание моделът да бъде спрян от полети. "Досега нашият преглед не показва проблеми със системното представяне и не дава основание да се разпореди спирането на самолета", заяви ръководителят на Федералната авиационна администрация Даниел Елуел. Той обаче добавя, че позицията може да бъде променена, след като бъдат щателно проверени всички данни от катастрофата в Етиопия.
Засега ЕС, Великобритания, Индия, Китай и още няколко държави искат официалните заключения за трагедията в африканската държава, където загинаха 157 души, преди да разрешат отново без ограничения полетите на 737 MAX.


Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7