Красиви места в България, за които се вярва, че сбъдват желания

Начална страница | Интересно | Красиви места в България, за които се вярва, че сбъдват желания
image

България е много специална страна не само защото на нейната територия има невероятни природни красоти, но и защото разполага с места, които се отличават с необикновена енергия.
Поколения вярват, че някои от тези невероятни кътчета имат силата да изцеряват различни душевни и физически болки, да сбъдват съкровени желания, пишат момичетата от Edna.bg.
Поне така се говори от години за тях.
Едно от кътчетата, за които ви разказваме с помощта на Edna.bg, се намира в село Златолист, община Сандански.
Там са преминали последните години от живота на известната  ясновидка и лечителка Преподобна Стойна. Пророчицата е била силно уважавана от Ванга. Двете са имали респект една към друга, а Петричката врачка неведнъж е споменавала специалните умения на своята предшественица.
Преподобна Стойна е обитавала село Златолист цели 30 години, като през това време е помогнала на много хора. И днес мнозина вярват, че в храма Свети Георги, където е живяла лечителката, се сбъдват желания и се лекуват заболявания. Храмът е построен в 1857 година и е дълбоко вкопан в земята.
В средата му, под купола, се намира мраморна плоча с двуглав орел - емблема на Цариградската патриаршия.
Има поверие, че когато се стъпи върху нея, плочата има здравословно излъчване. През 90-те години на XX век храмът е реставриран, а около него е оформен манастирски комплекс, както и красива градина, която през топлите месеци е като райска.
Демир баба теке - намира се край село Свещари, община Исперих и попада в историко-археологическия резерват Сборяново. Мястото непрекъснато се посещава от хора с различна религиозна принадлежност, сред които и много чужденци. Според преданията Демир баба теке лекува и изпълнява желания. Водата в аязмото на територията му пък се слави като благодатна за дамите, които искат да забременеят. Смята се, че в тюрбето се намира гробът на алевийския светец от 16 век Демир баба. Предполага се, че тюрбето е построено в средата на 16 век, вероятно върху тракийско светилище от 4 век пр.н.е
Обрадовски манастир "Св. Мина" е построен на брега на Владайската река. Според легендите Обрадовският манастир "Св. Мина" е основан през късно-римската епоха, а през XI век на това място е имало голям манастирски комплекс с 40 параклиса, множество манастирски сгради и духовно училище. Хората, които се молят пред иконата на Свети Мина вярват, че тя има могъща неизчерпаема енергия и лечебна сила.
Вярва се, че Свети Мина чува молитвите на жените за рожба, помага на семействата да постигнат щастие и благополучие, изцелява болните, помага на нуждаещите се и сбъдва съкровени желания.
Edna.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7