Рекордни печалби в американския технологичен сектор, въпреки скандал със сексуален тормоз в Google

Начална страница | Интересно | Рекордни печалби в американския технологичен сектор, въпреки скандал със сексуален тормоз в Google
image

Американските технологични гиганти Amazon и Google обявиха рекордни печалби за последното тримесечие, предаде БГНЕС, по информация на АФП.
Печалбата на Amazon е нараснала десетократно в сравнение със същия период на 2017 година и е достигнала цели 2,9 млрд. долара. Приходите на компанията са 56,6 млрд. долара, което е увеличение с 29%.
В същото време холдингът Alphabet, който притежава Google, обяви печалба от 9,2 млрд. долара за третата четвърт на годината. Това означава увеличение от 36% в сравнение със същия период на 2017 година.
Изненадващо обаче силните финансови резултати на редица водещи американски технологични компании, включително Microsoft, Tesla и Twitter, доведоха до значително повишение на котировките на Уолстрийт след вчерашния срив.
Междувременно стана ясно, че през последните две години Google е уволнила 48 служители, обвинени в сексуален тормоз. Сред уволнените са и 13 висши мениджъри. Информацията беше потвърдена от Google, след като The New York Times написа, че един от създателите на операционната система за мобилни устройства Android Анди Рубин е бил освободен заради обвинения в сексуален тормоз. Според неназовани източници при напускането си Рубин обаче е получил обезщетение от 90 млн. долара, а от Google са опитали да покрият други подобни обвинения.
Според главния изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай обаче никой от 48-те уволнени за сексуален тормоз през последните две години не е получил обезщетение при напускането си. Говорител на Рубин вече отрече написаното от The New York Times. Според него Рубин е напуснал Google по собствено желание, за да стартира собствена технологична компания.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7