Стимули за биологично разнообразие

Начална страница | Интересно | Стимули за биологично разнообразие
image

Повод за размисъл

ВЪВЕДЕНИЕ
 
В етапа на развитие на човечеството се формира необходимостта  от биологично разнообразие на индивидите. Биологическото разнообразие е главната причина за оцеляване на живота на планетата Земя. Това е една хипотеза, която си позволяваме да предложим и изложим за размисъл. Понятието биологично разнообразие означава, че новородените индивиди трябва да имат разнообразни качества за адаптация към променящата се околна среда на планетата. Препоръчително е да се раждат индивиди  с различни и разнообразни адаптационни параметри. Това е за предпочитане, за да може индивида да оцелее при промяна на условията на живот на планетата. Така наречените „клонинги“ не са подходящи.
 
ВЪЛШЕБНИЯ ТАНЦ
 
Началото на всяко човешко същество започва с образуването на човешкия ембрион. При формирането на ембриона съществува организация и технология, която позволява да се формира и гарантира на клетъчно ниво функционално биологично същество.
Съществува едно интересно становище за механизма на образуване на ембриона на човека, известно като „Вълшебния танц на Принц и Принцеса“. Съгласно това становище създаването на човешкия ембрион протича по следната организация и технология.
 
Група сперматозоиди обикалят около неоплодената яйцеклетка и й говорят с вълшебен глас „Моля те Принцесо отвори врата си и ми позволя да те оплодя. Аз съм най-хубавия Принц и съм със супер интелигентно ДНК. Принцесата му отговаря: Първо, ще те проверя дали си Принц от вида „Homo sapiens“. Второ, ще те проверя дали ти си най-перспективния и трето, ще те проверя дали си функционален. Съгласно привържениците на това становище този разговор се осъществява на непознат засега на човечеството информационен обмен. Най-смелите предположения са, че Принца и Принцесата използват т. н. „химически език“. След като Принцесата се увери, че Принцът е най-подходящ да бъде избран, тя го допуска в своя дом. И настъпва време за тържества и танци. Принцът и принцесата разплитат своите двойни ДНК спирали, състоящи се от 3 милиарда и 300 милиона елементарни „бази“. Едната спирала на Принца и едната спирала на Принцесата се обединяват в една нова двойна ДНК спирала и се образува ембриона на новия човек. В продължение на осем часа следва настройката на ДНК-то на ембриона.
 
Ще отбележим, че се приема, че гените имат три различни „енергийни“ нива: неактивно (заспало), нормално и активно (възбудено) ниво. Новообразуваният ембрион възприема и се настройва с гени на Принца или Принцесата с най-високо ниво. Например, ако Принцесата е с кафяви очи, а гена, определящ цвета на очите й е на неактивно ниво, а очите на Принца са сини, а гена определящ цвета им е на активно ниво, очите на новороденото ще бъдат сини. Първите осем часа от образуването на ембриона определят прогнозната съдба на индивида за целия му живот (и вероятната му прогнозна смърт).
 
СТИМУЛИТЕ
 
За да може човечеството да се развива и оцелее са спомогнали двата най-важни параметри в живота на човека – сексуална мотивация  и страхът. Сексуалната мотивация е необходима, за да може да се продължи човечеството, независимо от природните и обществени условия на живот, а страхът е предпазно и предупредително средство за запазване на и съхранение на човешкия род.
 
Сексуалната мотивация е с многофункционално предназначение. На първо място е бил стремежът за продължаване на човешкия род, независимо от индивидуалните особености на човека. На второ по важност място е бил стремежът и възможността за секс със всеки един партньор, независимо от индивидуалните му качества. Постепенно човечеството се развива и започва да се разслоява по различни касти, групи и дируги показатели. Освен това сексът започва да се използва само емоционално, а не за създаване на потомство. Стремежът да се постигне потомство със определени от човечеството параметри, нарушава генералната концепция за биологично разнообразие. Създава се опасност от ограничаване на биологичното разнообразие. Затова в живота на човека се включва един допълнителен емоционален параметър, който ние възприемаме с понятието Любов. Така нареченото емоционално чувство за Любов има две цели: Чувството за любов е с неограничен период на действие и е независима от социалният статут на хората.
 
С повяването на финансовите механизми за управление на човечеството отслабва ролята на сексуалната мотивация и любовта за биологическото разнообразие на човечеството. Появява се идеята за създаване на хора с определени показатели. Направиха се опити за създаване на изкуствени ембриони. Това излага човечеството на риск от оцеляване при промяна на условията на живот във Вселената. Вероятно т. н. „Вселенска логическа функция“ ще се опита да създаде нов допълнителен механизъм за биологично разнообразие. Ако това не се постигне е възможно при нестандартни вселенски ситуации човечеството да се окаже неподходящо да ги преодолее и да премине към последната фаза от своя жизнен цикъл.
 
Разширявайки проблемите за необходимостта и рационалността от биологично разнообразие ние си позволяваме да приемем, че наличието на човешки индивиди с нехуманни фикции (криминални и агресивни индивиди), трябва да се приеме за възможно и практично за биологическото разнообразие на човечеството.
 
ИЗВОДИ
 
Ние приемаме, че главните стимули за оцеляване на живота на планетата е сексуалната и емоционалната стимулация на човека. Биологичното разнообразие на човешките индивиди е гаранция за запазване на живота на планетата.

(Тема в развитие. Актуализация 10 септември  2018г.)

 
Проф. д-р Никола Чаракчиев
Български научен център – Чикаго
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7