Пентагонът ще похарчи $2 млрд. за изкуствен интелект в оръжията

Начална страница | Интересно | Пентагонът ще похарчи $2 млрд. за изкуствен интелект в оръжията
image

Изследователското звено на американското Министерство на отбраната е обещало да инвестира 2 млрд. долара в системи за изкуствен интелект, които да управляват оръжията на страната, пише The Verge.

Сумата, която ще е най-голямата инвестирана досега, ще бъде отпусната поетапно през следващите пет години. Целта на инвестицията е оръжейните системи с изкуствен интелект да станат по-надеждни и по-приети от военните главнокомандващи.

Директорът на Агенцията за задълбочена разработка на проекти в сферата на отбраната (DARPA) обяви предстоящата инвестиция в последния ден от специална конференция във Вашингтон в чест на 60-тата годишнина на Агенцията.

DARPA си поставя за основна цел да придвижва напред нови технологични решения на проблемите на армията. Администрацията на Доналд Тръмп силно подкрепя инсталирането на изкуствен интелект в повече от въоръжението на САЩ, тъй като така американската бойна техника ще е по-конкурентна на руската и китайските военни сили.

Обявената от Агенцията инвестиция е малка според стандартите на Пентагона, където цената за поддръжката на новите изтребители F-35 се очаква да надхвърли 1 трлн. долара.

Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7