Българската Imperia Online продадена за 10 млн. евро

Начална страница | Интересно | Българската Imperia Online продадена за 10 млн. евро

Българската гейминг компания Imperia Online ще има нов собственик. Това е Stillfront Group AB, която ще придобие 100% от Imperia Online срещу 10 млн. евро, съобщи Stillfront в официално изявление.
Imperia Online е основана през 2009 г. от Доброслав Димитров и Мони Дончев, която разработва едноименната компютърна игра. Тя е преведена над 30 езика. Компанията разработва и много други игри. Вече има около 25 заглавия, които са пуснати на пазара и общо над 45 млн. играчи по света. И до днес Imperia Online е базирана в София, като има около 50 служители.
Приходите на компанията за периода януари-август 2018 г. възлизат на 4,1 млн. евро, като оперативният маржин е 48%. Imperia Online ще запази цялото си ръководство непроменено, в което влизат общо 9 души.
"Imperia Online се вписва перфектно в стратегията за растеж на Stillfront за увеличаване на портфолиото от студия и игри, които създават дълготраийни отношения с геймърите. Imperia Online е водещ разработчик и издател със солидна и много лоялна геймърска аудитория", коментира Йорген Ларсън, изпълнителен директор на Stillfront.
Imperia Online ще стане част от Stillfront през следващия месец. Половината от продажната цена ще се плати в брой, докато останалите 5 млн. евро ще бъдат дадени под формата на акции в Stillfront. Ако Imperia Online постигне определени цели, то тя може да получи още общо 17,5 млн. евро, отново 50% в брой и 50% в акции за периода до края на 2021 г. Така общата цена на Imperia Online може да достигне 27,5 млн. евро, което ще зависи от изпълнените цели.
"Ставайки част от Stillfront Group ни позволява да продължим с разработката на нови продукти в сегмента на онлайн стратегическите игри. За нас това е следващата стратегическа стъпка за Imperia Online и очакваме да споделим пазарен опит и да създаден синергии с другите студия в Stillfront Group", коментира Доброслав Димитров.
Stillfront обединява 9 геймърски студия в няколко държави по света. Всички те работят "почти автономно", като споделят опит и познания. Основните пазари са в Германия, САЩ, Франция, Великобритания, Близкия Изток и Северна Африка, но игрите се предлагат в целия свят.

Vesti.bg






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7