Имало ли е древна цивилизация под ледовете на Антарктида?

Начална страница | Интересно | Имало ли е древна цивилизация под ледовете на Антарктида?
image

Скорошни проучвания на континента Антарктида доведоха много учени до мисълта, че може би там в далечното минало е живяла развита цивилизация, руините на която са погребани под дебелите ледове.

Вероятният древен град се намира на дълбочина 2,5 километра под ледовете. Откритието е направено по време на тестването на летателни апарати на НАСА, при което са правени проучвания за нови топографски карти в района на Антарктида. Има вероятност да е допусната грешка при изображенията, но ако те се окажат истина, това ще е едно ново и впечатляващо откритие, което би потвърдило, че континентът не винаги е бил покрит от лед.

Много от изследователите обаче вече са убедени, че изображенията действително показват наличието на древно селище под дебелите ледове. На снимките ясно се виждат и форми на пирамидални структури, които обаче може и да не са от древните, а просто да са естествени природни образувания.

Те са на мнение, че за изображенията си има логично обяснение, тъй като вероятността Антарктида в далечното минало да не е била покрита с лед е много голяма.
Изместването на оста на движение на планетата ни в миналото може да е довело до внезапно заледяване на континента и оттам до внезапно заличаване на цивилизацията, която е живяла по тези земи. Всички учени обаче са единни в мнението си, че трябва да се правят още много изследвания, за да се достигне до истината.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7