"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Скоро няма да трябва да вадите неща от ръчния си багаж при проверките на летищата

Скоро няма да трябва да вадите неща от ръчния си багаж при проверките на летищата

Начална страница | Интересно | Скоро няма да трябва да вадите неща от ръчния си багаж при проверките на летищата
image

Всички знаем колко е досадно да вадим електрониката, тоалетните принадлежности и храната си от ръчния багаж при проверките на летищата. Благодарение на нов вид скенери обаче скоро може да не ни се налага да го правим.
Става въпрос за модерни 3D устройства, които позволяват на охраната да вижда всички предмети в багажа от всички ъгли. Такива скенери вече има на летище "Хийтроу" в Лондон. "Продължаваме да въвеждаме нови технологии, които да подобрят престоя на пътниците и да гарантират сигурността им", заяви говорител на аеропорта пред The Guardian.
Модерните скенери могат да засичат и експлозиви. Все пак пътниците трябва да имат предвид, че служителите запазват правото да ги накарат да извадят неща от багажа си, ако преценят, че това е необходимо.
Подобни устройства се тестват и на летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк и "Шипхол" в Амстердам. На "Хийтроу" пък те ще бъдат в пробен период в следващите от шест до дванадесет месеца, като ще са разположени само на някои от пунктовете за проверка.
 
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7