Нова Google социална платформа се превръща в предизвикателство за конкуренцията

Начална страница | Интересно | Нова Google социална платформа се превръща в предизвикателство за конкуренцията
image

От Google провеждат експерименти с нова социална платформа, наречена "Neighbourtly" на територията на Индия. Платформата e определяна като "хипер-локална социална мрежа" и е чат от програмата на Google "Следващият милиард потребители". Услугата е стартирала на територията на Мумбай, но много скоро се е разпространила и върху други градове.
Експерти от Софтуерния университет уточняват, че специфичното при хипер-локалните социални мрежи е тяхната локална насоченост. За пример: влаков машинист в Мумбай станал свидетел на инцидент, по-рано този месец. Той използвал приложението за да попита всички хора в близост, как би могъл да помогне на пострадалия и отговорите били получени мигновено. Не след дълго машиниста публикувал щастлив край на историята: пострадалият бил получил адекватна медицинска помощ, благодарение на получените съвети. Цялата история се развива и стига до положителна развръзка в рамките на минути.
Локалната социалната мрежа предразполага комуникацията между хора, които се намират близко едни до други. Чрез приложението те споделят мнения и въпроси за най-различни неща: от производители на кухненски шкафове, различни сервизи, онлайн магазини и какво ли още не.
Бройката на индийците, които използват смартфони достига почти половин милиард и от Google виждат в това възможност по отношение на социалните мрежи да предложат платформа тип "всичко на едно място". Според Сатиш Мийна, анализатор във Forrester Research, Google се опитват чрез новата си платформа да се превърнат в значим играч в нишата на социалните мрежи, след като гиганта не успя да се включи адекватно в последната вълна социални мрежи.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7