Защо брачната халка се носи на безименния пръст?

Начална страница | Интересно | Защо брачната халка се носи на безименния пръст?
image

Без начало и без край, брачната халка символизира вечността на семейния съюз, а една до друга женската и мъжката халка образуват символа на безкрайността. Съществуват различни твърдения защо мястото и е точно на безимения пръст.

На много места по света безименният пръст се нарича "пръст за пръстен", защото на него се носи брачната халка. В древността този пръст е бил наричан още и медицински.

В някои култури смятат и до днес, че е магически. Още от древността хората са забелязали връзката между размера на този пръст и някои качества на личността.

Безименният пръст показва нивото на тестостерон в организма. Колкото е по-дълъг, толкова по мъжествен е човек. Ако са ви равни безименният и показалецът, това не е много добра новина за вашата сексуалност.

Днес има научни наблюдения, които сочат, че хората с по-дълъг безименен пръст са по-добри в математиката, във взимането на решения, в ръководенето, но и са по-агресивни. Древните хора обаче смятали, че развитието на този пръст в ембриона съвпада с половото му определяне и затова е толкова ясен знак за нивото на тестостерон. Затова носели пръстен на магическия пръст. Той означавал статут или обвързване.
Азиатците смятат , че има специална връзка на вените на този пръст със сърцето. Според китайско поверие сватбената халка символизира любимия ни човек, палците на ръцете символизират родителите, показалците - братята и сестрите ни, средният ни пръст означава собственото ни Аз, а малките пръсти - децата ни.

Ако докоснем върховете на петте пръста на едната си ръка с върховете на съответните пет пръста на другата ръка, ще видим, че в това положение можем да разделим един от друг и да повдигнем всички двойки пръсти, освен двойката на безименните. Красивото и романтично китайско обяснение е, че съпругата и съпругът трябва да бъдат завинаги заедно, в добро и в зло.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7