Възможно ли е приятелството между жени? Със сигурност!

Начална страница | Интересно | Възможно ли е приятелството между жени? Със сигурност!
image

Познавам много хора, които смятат, че не може да има приятелство между жени. Искам да ги опровергая. Може!
Съдбата ме запозна с две жени, които оставиха следа в сьрцето ми. Когато говоря за тях усещам един трепет, различен от любовта към мъжете и децата, но толкова истински. Вече четиридесет години сме заедно. Не всеки ден, не всеки месец, но усещам тяхната любов и подкрепа винаги когато имам нужда. Ние сме много различни. Израснали сме в различни среди, но с еднакви ценности – да обичаме, помагаме, възпитаваме, утешаваме и подкрепяме. Всяка от нас е дала най-доброто от себе си за семейството, работата и приятелите. Сигурно се питате какво толкова ни свързва? Не мога да отговоря. Може би някаква магия, която е закодирана. Когато сме заедно ние просто летим. Понякога сме радостни, друг път тъжни или депресирани. В годините сме имали добри и безгрижни периоди, но и много болка. Получавам от тях лекарството, което да излекува раната, съвета как да постъпя в дадена ситуация и радостта от моите малки победи, мотивират ме да направя крачката, когато се колебая. Ние споделяме всичко, което ни вълнува. Енергията ни започва да пулсира с еднаква честота. Мислите се пречистват и остават на повърхността най-важните. Имало е моменти, когато не думите, а мълчанието е биело, подобно на камбаните в катедрала.
Знаете ли, аз съм много богат човек, не защото съм спечелила пари от лотарията. Непрекъснато по телевизията ни показват едни късметлии, как с един фиш или картонче са станали несметно богати. В съзнанието на техните близки и познати се поражда завист. По-хитрите и манипулаторите стават първи приятели с такиви „късметлии“. В този консуматорски век за голяма част от обществото парите са най-важното в живота.
Е аз съм родена в миналият век и за мен богатството е когато почукам на вратата на моите приятелки и знам, че ще бъда приета. Затова съм богата. Освен на семейството си мога да разчитам на тях, както и те на мен.

Иванка Станева
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7