Да обядваш с милиардер срещу 3,3 милиона долара

Начална страница | Интересно | Да обядваш с милиардер срещу 3,3 милиона долара
image

Анонимен участник в наддаването за обяд с милиардера Уорън Бъфет предложи 3,3 милиона долара и спечели, предаде Асошиейтед прес.
 
Търгът, провеждащ се онлайн, приключи вчера вечерта. Аукционът набира средства за фондация Глайд (Glide Foundation), помагаща на бездомните в Сан Франциско.
 
Рекордната сума, която победителите в аукционна през 2012 и 2016 г. са платили, а именно 3 456, 789 долара, остава най-скъпата благотворителна оферта в иБей (eBay).
 
Бъфет е набрал за фондация Глайд над 26 милиона чрез своите аукционни през последните 18 години. Лицата, които надават на търговете му, продължават да плащат големи суми, за да имат възможността да поговорят с известния инвеститор и филантроп, който ръководи базираната в Небраска Бъркшър хатауей (Berkshire Hathaway). Бъфет споделя, че по време на обяда са му задавани най-различни въпроси.
 
Единствената тема, която не се коментира, е каква ще е следващата му инвестиция.

Победителите от аукционна обикновено обядват с Бъфет в ресторанта "Смит енд Воленски" в Ню Йорк, който дарява поне 10 00 долара на Глайд, за да е домакин на събитието.


БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7