Конкурсът „Мис Америка“ изхвърля банския костюм и вечерната рокля от програмата

Начална страница | Интересно | Конкурсът „Мис Америка“ изхвърля банския костюм и вечерната рокля от програмата

Конкурсът „Мис Америка“ премахва от състезанието банските костюми и вечерните рокли и вече няма да оценява участничките по техния външен вид, съобщиха организаторите.
 
Гретхен Карлсън, председател Съвета на настоятелите на конкурса, очерта промените за 2019 г. в предаването „Good Morning America“ на телевизия ABC.
 
„Ние вече не сме конкурс за красота“, каза Карлсън, която е носителка на титлата „Мис Америка“ за 1989 г., след което става едно от лицата на Fox News. „Ние сме състезание и вече няма да оценяваме нашите кандидатки по външния им вид. Това са огромни промени“, поясни тя.

„Основният критерий за оценяване ще бъде онова, което излиза от устата им. Това, което ни интересува, е какви са техните интереси и инициативите им за социално въздействие“, информира още Карлсън бъдещите състезателки от всички 50 американски щати. „Искаме да оценим постиженията и талантите им, а след това искаме да ги подпомогнем финансово чрез наградата“, допълни тя.

Карлсън сподели, че организаторите са чували от много млади жени да казват: „Ние искаме да бъдем част от вашето шоу, но не искаме да се появяваме с високи токчета и бански костюми“. „Значи, познайте какво, вие вече не трябва да правите това, момичета“, уточнява още тя.

Гретхен Карлсън е бивш лидер на движението #MeToo, като се обявява срещу сексуалното насилие и тормоз от влиятелни мъже в бизнеса на развлеченията и медиите. Тя осъди бившия главен изпълнителен директор на Fox News за сексуален тормоз преди две години и е първата бивша „Мис Америка“, станала председател на борда на организаторите.
 
Конкурсът „Мис Америка 2019“ ще се проведе в Атлантик Сити, Ню Джърси, на 9 септември и ще се излъчва по ABC.

Източник: БГНЕС, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7