"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Мелинда Гейтс към ИТ света: Стига с белия мъж с качулка

Мелинда Гейтс към ИТ света: Стига с белия мъж с качулка

Начална страница | Интересно | Мелинда Гейтс към ИТ света: Стига с белия мъж с качулка

Темата за расизма и сексизма в ИТ индустрията винаги е била доста болезнена. Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, я разгорещи още повече с последните си коментари в интервю за Fortune. Тя призова ИТ света и в частност инвеститорите, да спрат с манията си по "белия мъж, носещ дреха с качулка".
Този моден стил е смятан за своеобразна "униформа" на предприемачите и ИТ хората в Силициевата долина заедно с тениските и маратонките. Според Мелинда Гейтс, която освен с благотворителната си фондация, също се занимава с инвестиции, тази мания води до големи пропуски за цялата ИТ индустрия.
"Големите компании често вярват в белия мъж в дреха с качулка, който ще разбие цяла индустрия. Ние искаме да я разбием като се уверим, че помагаме на жените и малцинствата, защото те имат добри идеи", коментира Мелинда Гейтс.
"Много от инвеститорите си мислят, че ако имат една жена в екипа, са свършили добра работа", допълва Гейтс. Според нея това се ползва само като извинение за запазване на статуквото. Когато жените в екипа са значително по-малко от мъжете, те са под натиск да се впишат в мъжкия свят и не са свободни да го променят, смята Гейтс. "Ако сложиш няколко жени в борд на директорите, въпросите, които се задават за бизнеса, стават по-различни. Мисля, че инвеститорите още не са се събудили за това", допълва Гейтс.
Според нея по този начин фирмите и инвеститорите пропускат много възможности, иновации и технологии, защото им липсва различната гледна точка и често не разбират цялата картина. Гейтс смята, че с увеличаването на броя на жените и хората от малцинствата инвестиционния свят, това ще доведе до повече успехи за всички.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7