"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Вижте кои са най-популярните забрани за ползване на технологични иновации

Вижте кои са най-популярните забрани за ползване на технологични иновации

Начална страница | Интересно | Вижте кои са най-популярните забрани за ползване на технологични иновации


Във връзка със забраната, която Папуа Нова Гвиения наложи на своите съграждани и която забранява достъпа до Facebook за месец, специалисти от Софтуерния университет припомнят някои от най-известните забрани, които държавите са налагали на телекомуникациите.
1.    Частните мрежи в Русия
Президентът на Руската федерация – Владимир Путин, подписа закон, който забранява технология, която дава достъп на потребители до сайтове, които са забранени от руската държава. Забраната влезе в сила през ноември 2017 г. и удари виртуалните частни мрежи (VPN), както и други инструменти, които се използват от потребителите, за да достъпват блокирани от държавата сайтове.
2.    Видеоигрите в Южна Корея
Южна Корея е пословична с любовта си към StarCraft, но явно гейминг манията като цяло има епидемичен характер за южнокорейските младежи. Затова през 2011-та година бе приет закон, който забранява на лицата под 18 години да играят игри между полунощ и 6:00 сутринта. Закона обаче не обхващаше конзоли и мобилни игри.
3.    Социални мрежи и чат програми – забранени в Бангладеш
През ноември 2015 г. Бангладеш забрани употребата на WhatsApp, Facebook и Viber. За Facebook това не е първата забрана на територията на Бангладеш, след като през 2010 година достъпа до мрежата бе забранен временно.
4.    Пакистан забрани Blackberry
Пакистан забрани употребата на чат програмите и интернет услугите, които предоставя Blackberry смартфона, през 2016 г.. За да предостави качествени услуги на бизнеса, от Blackberry предлагаха собствено криптиране, на което държавите не гледаха с добро око. Няколко години преди Пакистан, Саудитска Арабия наложи забрана върху изпращането и получаването на съобщения чрез Blackberry под претекст от съображения за сигурност.
5.    Забрана за iPad в Израел
Определено това не е най-дългата забрана в историята, но през 2010 година Тел Авив блокира новия iPad, макар и само за две седмици. Аргумента на правителството е, че техническите характеристики на устройството са съобразени със стандартите в САЩ, а не с тези в Израел, поради което устройството може да създаде смущения в честотите, които армията на Израел използва.
6.    Мобилните телефони в Куба
Мобилните телефони били забранени в Куба. Всички, без изключение. Забраната е отменена през 2008 година от тогавашния президент Раул Кастро. Макар и вдигната преди 10 години, това е една от най-дългите забрани в историята на мобилните комуникации. Тя е била наложена поради подозренията на Фидел Кастро към мобилния сигнал, който идвал от САЩ.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7