Българи обикалят света с 5 лв. на ден

Начална страница | Интересно | Българи обикалят света с 5 лв. на ден
image

Маги и Цветин са двама българи, които преди години напускат работа и решават да се отдадат на вълнуващи пътешествия по света, по суша и вода, с най-различни превозни средства, но винаги на автостоп.
По време на пътешествията си те живеят с по 5 лв. дневно на човек.
Двойката споделя за своите невероятни пътешествия в интервю.
В момента са на пътешествие по стъпките на прабългарите, като изминават един от теоретичните пътища на миграция на нашите предшественици от Централна Азия до Европа.
Проектът „По стъпките на прабългарите“ включва търсене на сведения за прабългарите в музеи, връзката на местните вярвания, обичаи, бит и култура с нашите предци.
 „Желанието ни с проекта „По стъпките на прабългарите“ е да събудим номадската жилка, генетично заложена във всеки българин, която ни подтиква към изследване на непознати земи и смели приключения.
Да си припомним величието на нашите предци, които са извършили това изумително пътешествие, дало началото на всеки един от нас“, обясни Цветин.
Плануваният маршрут минава през западен Китай ( Уйгурска автономна област), Монголия и пустинята Гоби, Южен Сибир (езерото Байкал и република Бурятия), Казахстан, Киргизтан, Таджикистан (планините Памир и Тяншан).
Също така ще посетят Узбекистан, Каспийския регион, Азербайджан, Грузия, Армения, Турция ( като част от теоретичните маршрути, свързани с иранския произход на българския етнос) и финално завръщане в България.
Маги е биолог и зоолог, като завършва образованието си в университет на Канарските острови, Испания.
Цветин по образование е инженер и икономист. Работил е като мениджър и маркетингов специалист, а също така  е бил известно време и учител по английски в детска градина в Китай.
 „Това, което определи сегашното ни положение на пътешественици на “пълен работен ден и фактът, че обичаме природата и пътуваме от малки“, споделя Маги.
Ентусиастите са обиколили цяла България и след изследването на прекрасната ни родина решават да започнат пътувания и в чужбина.
„Наред с работата и ученето започнахме да пътуваме всяка година за по месец-два до различна дестинации из Азия. След като Маги завърши биология на Канарските острови, заминахме да живеем и изучаваме бойни изкуства в Китай“, разказва Цветин.
През последните три години изминават над 40 хиляди километра.
Прекосяват Пътя на коприната и стигат до Далечния Изток, Пътя на подправките до Индонезийския архипелаг, посещават Папуа Нова Гвинея и островните държави на Меланезия и достигат до Южна Корея след 6 месеца мореплаване из Тихия океан.
За всяка една дестинация споделят във Facebook страницата си "Magic Kervan" - „Вълшебния Керван“.
Домът им се мести из планини, пустини, средновековни екзотични градове, плажове, скали, всеки ден на непредвидено място, в палатката или под нечии покрив на мили местни хора.
 „Не сме си и представяли ни най-малко дори през какво ще преминем и какво ще ни се случи. Пътуването промени живота ни завинаги“, посочи Маги.
Бюджетът на пътешествениците е ограничен, като са категорични, че на прабългарите не им е трябвало финансиране, за да достигнат земите ни.
„За Вълшебния Керван фокусът на това пътуване не е да търсим финансиране, а да осъществим мечтата си. Разбира се всеки, който има желание да подкрепи този проект, може да го направи през сайта ни“, посочи Маги.
Проектът се предвижда да трае между 8 и 10 месеца, като стартират през май месец 2018.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7